Solcelleopgaver tikker ind i høj hastighed

Portalen 3byggetilbud.dk har formidlet 979 % flere solcelleopgaver de seneste fem måneder sammenlignet med samme periode sidste år.
Stigende energipriser og flere danskeres ønske om at være selvforsynende i deres strømforbrug betyder, at solcellefirmaer oplever øget efterspørgsel på etablering af solcelleanlæg. Foto: 3byggetilbud.dk
Stigende energipriser og flere danskeres ønske om at være selvforsynende i deres strømforbrug betyder, at solcellefirmaer oplever øget efterspørgsel på etablering af solcelleanlæg. Foto: 3byggetilbud.dk

I kølvandet på krisetider og med stigende inflation ruster danskerne sig mod prisstigninger. Det betyder, at solceller hitter som aldrig før hos boligejerne. Opgavetal fra 3byggetilbud.dk, der formidler bygge- og renoveringsopgaver, viser en stigning i solcelleforespørgsler på 979 % de seneste 5 måneder. I forhold til samme periode før corona er væksten i solcelleopgaver på mere end 1.540 %.

– Krigen i Ukraine har sat skub i danskernes ønske om at være selvforsynende. Opgavetallene viser, at efterspørgslen på solceller for alvor blev kickstarten den 24. februar 2022. Høje priser på energi er blevet en ny hverdag for boligejerne, og det betyder en helt uset høj efterspørgsel på solceller, siger projektleder hos formidleren af bygge- og renoveringsopgaver, Nynne Groth Hallander, der kan fortælle om glohede ordrebøger hos solcellefirmaer landet over.

Udviklingen i solcelleopgaver hos 3byggetilbud.dk viser, at solceller står højt på de danske husejeres ønskeliste. Efterspørgslen på solceller blev kickstartet den 24. februar 2022 - samme dag som Rusland invaderede Ukraine.
Udviklingen i solcelleopgaver hos 3byggetilbud.dk viser, at solceller står højt på de danske husejeres ønskeliste. Efterspørgslen på solceller blev kickstartet den 24. februar 2022 – samme dag som Rusland invaderede Ukraine.

Uforudsigelige energipriser

Efter to rekordår i håndværkerbranchen har efterspørgslen på håndværkere taget et naturligt dyk. Det helt modsatte mærker de virksomheder, der sælger og monterer solceller.

– Det er kun positivt, at danskerne ruster sig mod de uforudsigelige energipriser og samtidig også tager klimakrisen alvorligt. Vi har netop slået varmerekord for juli måned, hvilket understreger vigtigheden i vedvarende energi, der belaster kloden mindre, siger Nynne Groth Hallander.

Tallene som 3byggetilbud.dk fremlægger, er formidlede opgaver – altså opgaver, hvor en bygherre er blevet sat i dialog med et solcellefirma, der har mulighed for at varetage opgaven.

Relateret indhold