Millionstøtte til fredet bygning og akustisk musik

Realdania og Augustinus Fonden har valgt at støtte Musikhuset København til bevaring af den historiske bygning, der skal danne et centrum for den akustiske musik i hovedstaden.
Foto: Musikhuset København.
Foto: Musikhuset København.

– Tusind tak til Realdania og Augustinus Fonden. Med støtten vil Musikhuset København give unikke rammer for det akustiske musikmiljø i hele Danmark og samtidig give københavnerne helt nye muligheder for kulturelle oplevelser og fællesskaber i byen. Det ser jeg meget frem til, siger kultur- og fritidsborgmester i København, Mia Nyegaard.

Visionen med Musikhuset København er at danne et centrum for den akustiske musik i hovedstaden, hvor forskellige aktører kan arbejde sammen. Huset skal summe af liv med en bred kreds af brugere og gæster på tværs af generationer og musiske kompetencer.

Indtil 2017 husede det historiske palæ på Vesterbrogade 59 Københavns Museum. Foto: Realdania, Stine Munk Rasmussen.
Indtil 2017 husede det historiske palæ på Vesterbrogade 59 Københavns Museum. Foto: Realdania, Stine Munk Rasmussen.

Den filantropiske forening Realdania og Augustinus Fonden støtter med 15 mio. kroner hver for at bevare bygningsarven og sikre, at visionen realiseres.

Læs også: Fire teams konkurrerer om ny kultur- og musikskole på Frederiksberg

– Omdannelsen af den fredede bygning til musikhus er et godt eksempel på et transformationsprojekt, hvor der både er fokus på fællesskab og en levende bygningskultur, som forandrer og udvikler sig med tiden, siger filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk, og tilføjer:

– Musikhuset København får en bred kreds af brugere, som vil opleve dén glæde, der er ved at være i en helt særlig bygning.

Et kraftcenter for den klassiske musik

Den ca. 3.000 m2 fredede bygning er opført i 1778 af det Københavnske Skydeselskab. Bygningen har en central beliggenhed på Vesterbro og har i mange år været en kulturel markør i bydelen.

Huset skal summe af liv med en bred kreds af brugere og gæster på tværs af generationer og musiske kompetencer. Foto: Musikhuset København.
Huset skal summe af liv med en bred kreds af brugere og gæster på tværs af generationer og musiske kompetencer. Foto: Musikhuset København.

Ved budgetforhandlingerne i 2021 blev det besluttet at afsætte midler til istandsættelsen af bygningen som musikhus. I efteråret 2020 blev der gennemført en planlægningsfase med involvering af Realdania, der sammen med Augustinus Fonden har været medfinansierende.

– Musikhuset København får mulighed for at blive et kraftcenter, der på ambitiøs vis kan samle og udvikle den klassiske musik og andre akustiske genrer. Det kan bidrage til at skabe spændende møder på tværs af både genrer og koncertformater, og ikke mindst på tværs af elite- og vækstlag, siger Frank Rechendorff Møller, adm. direktør i Augustinus Fonden.

Relateret indhold