Bygningsstyrelsen renoverer første universitet fra ny pulje

"Bygning 3" på Roskilde Universitet er blevet totalrenoveret takket være midler fra en ny pulje.
Bygning 3 havde stået tomt i flere måneder, fordi den var af utilstrækkelig kvalitet. Foto: Pressefoto/Bygningsstyrelsen.
Bygning 3 havde stået tomt i flere måneder, fordi den var af utilstrækkelig kvalitet. Foto: Pressefoto/Bygningsstyrelsen.

Tilbage i 2016 satte regeringen 750 millioner kroner af til fornyelse og vedligehold af de danske universiteter. Nu er den første skole renoveret. Bygningsstyrelsen har renoveret Roskilde Universitet til en moderne universitetsbygning. Det skriver Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om den 8000 kvadratmeter store “Bygning 3”, der bliver Roskilde Universitets hjerte og hovedbygning på campus med reception og undervisning i stuen og kontorer til universitetsledelsen på første sal. Derudover er der blevet åbnet mere op indvendigt, og ombygningen har givet brugerne mere plads og en mere overskuelig indretning.

– Vi synes, at der er meget store perspektiver i denne form for fornyelse, og vi har været utroligt glade for samarbejdet med Bygningsstyrelsen om projektet, siger Peter Lauritzen, der er universitetsdirektør.

Bygningen er skolens tredjestørste og havde stået tom i flere måneder, fordi den ikke levede op til brugernes behov. Derfor blev det besluttet at renovere bygningen, hvilket kunne lade sig gøre på grund af puljen, der er afsat til såkaldt funktionel fornyelse og ekstraordinært vedligehold.

– Regeringen investerer i de her år massivt i modernisering og renovering af vores universitetsbygninger. Bygning 3 er det første færdige projekt, og det glæder mig, at vi kan overdrage RUC nøglerne til en bygning, der lever op til de krav, man bør kunne stille til en universitetsbygning anno 2019. Brugernes behov ændrer sig naturligt over tid, og vi har derfor tænkt fleksibilitet ind i renoveringen. Det betyder, at vægge kan flyttes og rum ændres, uden at bygningens nye tekniske installationer som varme, køling og ventilation påvirkes eller skal omlægges. Det gør det langt nemmere og ikke mindst billigere at ændre bygningen i fremtiden, siger Rasmus Brandt Lassen, der er direktør i Bygningsstyrelsen.

Roskilde Universitet fik Bygning 3 overdraget 15. januar 2019.

Relateret indhold