200 dage uden arbejdsulykker

Byggeriet af det nye hospitalsbyggeri Nye Nord på Hospitalsenheden Horsens kunne 5. april fejre 200 dage uden arbejdsulykker.
De 200 dage uden arbejdsulykker blev fejret med kage og sodavand. Pressefoto.
De 200 dage uden arbejdsulykker blev fejret med kage og sodavand. Pressefoto.

5. april var der grund til fejring på hospitalsbyggeriet Nye Nord på Hospitalsenheden Horsens. Det var dog ikke rejsegilde, der blev fejret. I stedet var det en anden og mindst lige så vigtig milepæl, der blev nået: 200 dage uden arbejdsulykker. Det skriver Hospitalsenheden Horsens i en pressemeddelelse.

– Det er en opsigtsvækkende præstation, som ikke kun skyldes en solid og engageret forbyggende indsats, men som i høj grad også skal tilskrives de mange dygtige håndværkere fra NCC Construction, fortæller Hanne Hedegaard Stidsen, bygherrerepræsentant, Hospitalsenheden Horsens.

NCC Construction har totalentreprisen på det fem etager høje hospitalsbyggeri Nye Nord, som kommer til at rumme nye ambulatorier, nye operationsstuer, ny intensivafdeling og to nye sengeetager udelukkende med ensengsstuer samt et auditorium.

Forebyggelse er altafgørende

Det oplyses, at uddannelse af personalet spiller en væsentlig rolle i den forebyggende indsats mod arbejdsulykker.

En arbejdsmiljøkonsulent gennemgår desuden hver uge byggepladsen for potentielle sikkerhedsrisici og faresignaler, som efterfølgende registreres. Disse registreringer bliver herefter bragt videre til de forskellige faggruppers arbejdsmiljørepræsentanter, som bliver gjort opmærksomme på de potentielle sikkerhedsudfordringer.

Arbejdsmiljøkonsulenten er herudover altid på forkant og ved, hvilket arbejde der skal udføres, hvornår det skal udføres, og hvilke potentielle sikkerhedsrisici som kan være forbundet med arbejdet. Kommer der eksempelvis store lastbiler med leverancer, er arbejdsmiljøkonsulenten opmærksom på det, sådan at der forud for leverancen kan tages de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Håndværkernes fortjeneste

Det fremhæves dog, at det er de enkelte håndværkere og arbejdere, som har den største fortjeneste i den flotte præstation. Det er dem, som hver dag er varsomme og opmærksomme, og som derfor fortjener at blive fejret.

– Med fejringen ønsker entreprenøren at sende et signal til håndværkerne om, at det her altså er en rigtig flot præstation, som de har en stor andel i og kan være stolte af, siger Hanne Hedegaard Stidsen.

Nye Nord bliver 9.100 kvadratmeter stort og forventes at stå klar i begyndelsen af 2019.

Relateret indhold