Slankere og mere fleksibel indretning

Savner du lidt ekstra plads i varerummet eller mulighed for en mere fleksibel indretning, så er Sortimos nye reol-generation en mulighed.
Det nye bærende element i SR5-reolen er de slanke aluprofiler, der afløser de traditionelle gavlstykker. Pressefoto.
Det nye bærende element i SR5-reolen er de slanke aluprofiler, der afløser de traditionelle gavlstykker. Pressefoto.

På det bugnende marked af systemer til indretning af varebiler placerer Sortimo sig med modulære løsninger, der er bygget op i aluminium, stål eller fiberforstærket kunststof. Den første bilindretning – generation 1 – så dagens lys i 1990. Nu er det 5. generation med navnet SR5 (Sortimo Reol 5), der skal give virksomheden ny fremdrift på markedet.

Tanken bag SR5 er at tilbyde en slankere reolkonstruktion. Samtidig giver den flere og bedre muligheder for at bygge en indretning, der passer til varerummets form. Derfor har Sortimo gjort op med den traditionelle ramme-konstruktion med gavle, top og bund. De traditionelle gavlstykker er afløst af slankere profiler, der er udført i aluminium. Profilerne danner basis for alle de øvrige dele i indretningen.

Hylderne kan fastgøres til disse profiler flere steder. Hvis for eksempel rummet buer indad i toppen, kan man indsætte en mindre dyb reol. Er der andre forhindringer på væggen hvor reolen skal stå, kan man placere hylderne mere individuelt, så man kan bygge uden om hjulkasser og i øvrigt følge væggens kontur.

Samtidig kan hylderne bringes til at flugte med hinanden i forkanten fra gulv til loft. Dermed man man bedre udnytte pladsen foran reolen til for eksempel transport af byggeplader. Man kan også indsætte dybere hylder i toppen af varerummet, hvor der i høje varebiler kan være noget plads der ikke er udnyttet.

De slankere gavlprofiler sikrer også lidt mere plads på gulvet. Måske bliver et varerum med traditionelle reoler lige akkurat for smalt til, at man kan skubbe en palle ind ad bagdøren. Med SR5-profilerne skabes der lidt mere gulvplads i bunden af reolerne, hvilket kan være den afgørende forskel.

Ikke så overraskende har Sortimo overført alle de øvrige egenskaber fra den gamle til den nye generation. Det gælder fastsurringspunkter og de eksisterende opbevaringsbokse, der stadig passer. Samarbejdet med værktøjsproducenter fortsætter med den tilføjelse, at også Hiltis bokse nu kan klikkes fast i systemet.

Relateret indhold