Prisbilligt IT-overblik til varebilerne

IT-firma har åbnet for gratis eller billig adgang til en database med 17 års historik.
- Minvognpark.dk kan ses som et lille, hurtigt og attraktivt værktøj, siger Klaus Bernhof Jakobsen fra DBI-IT.
- Minvognpark.dk kan ses som et lille, hurtigt og attraktivt værktøj, siger Klaus Bernhof Jakobsen fra DBI-IT.

De Danske Bilimportørers IT-aflægger – DBI IT – benyttede messen Transport 2017 til at lancere et nyt IT-produkt, der hedder Minvognpark.dk. Produktet giver et overblik over køretøjerne i vognparken, hvad enten man har en, fem eller flere hundrede biler.

For personligt ejede virksomheder og interessentskaber er produktet altid gratis mod at man giver sit samtykke.

For andre virksomheder koster det fra 10 kroner i kvartalet og opefter, afhængig af hvor mange køretøjer der er i flåden. Det vil dog altid være gratis at prøve produktet i fem dage.

Med Minvognpark.dk får virksomheden adgang til et spejl af de informationer som SKAT har registreret om virksomhedens køretøjer.

Attraktivt værktøj

DBI IT vurderer, at Minvognpark.dk kan være interessant for alle virksomheder med en eller flere køretøjer i flåden. For eksempel kan virksomheder, der ikke har behov, størrelse eller budget til at drive et flådestyringssystem, få et enkelt og billigt IT-overblik over sine nuværende og tidligere indregistrerede køretøjer.

– Det er et lille, men hurtigt og attraktivt værktøj, siger Klaus Bernhof Jakobsen, der er konsulent i DBI IT.

Med Minvognpark.dk får man i et overskueligt skema præsenteret alle de informationer, der står i registreringsattesterne – herunder også navnet på det leasingselskab, der måtte eje bilen, og hvornår leasingaftalen udløber.

Databasen kan man selv udbygge ved at registrere kørte kilometre for dermed at kunne holde øje med, hvornår bilerne skal til service, og hvor langt man har kørt i forhold til leasingaftalen.

Som flådejer kan man f.eks. også læse køretøjernes historik, se hvor de er forsikret og notere, hvilke medarbejdere, der bruger bilerne samt indlæse billeder af køretøjerne.

Produktet kan udbygges

Klaus Bernhof Jakobsen påpeger, at Minvognpark.dk er et helt nyt produkt, og som sådan vil der blive udviklet videre på det.

– For eksempel kan man endnu ikke tilgå produktet via en mobil-app, så dette vil være et naturligt skridt i den videre udvikling.

– Det vil også være oplagt at supplere med en reminder-funktion, så man automatisk bliver notificeret, når bilen skal til syn, service, eller når leasingkontrakten er ved at udløbe.

Relateret indhold