Installationsvirksomheder lider af tyveri fra varebiler

Tekniq Arbejdsgiverne efterlyser bedre adgang til indbrudsdata for at bremse de ubudne gæster i servicebilerne.
Varebilerne er tilsyneladende et meget eftertragtet bytte, og det er beklageligt, at udviklingen nu igen går den forkerte vej, siger cheføkonom Maria Schougaard Berntsen, Tekniq Arbejdsgiverne. Pressefoto.
Varebilerne er tilsyneladende et meget eftertragtet bytte, og det er beklageligt, at udviklingen nu igen går den forkerte vej, siger cheføkonom Maria Schougaard Berntsen, Tekniq Arbejdsgiverne. Pressefoto.

Tyverier fra varebiler er stadig et stort problem ude i landets el- og vvs-virksomheder. Ifølge en ny medlemsundersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne har næsten hver fjerde installationsvirksomhed (24,2 procent) været udsat for indbrud og tyveri i deres servicebiler indenfor det seneste år.

– Det er et kæmpe problem for de ramte virksomheder. De mister værktøj og materialer, men de må også lade de ramte biler stå stille, indtil det stjålne er blevet erstattet, og medarbejderne kan fortsætte arbejdet. Samtidig er det meget svært at forebygge denne form for indbrud, når man ikke har et aktuelt overblik over, hvor tyvene huserer, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Ifølge tal fra Rigspolitiet blev der anmeldt 1.048 tyverier fra last- og varebiler i årets tredje kvartal, hvilket er en lille stigning i forhold til samme periode året før. Stigningen kommer efter et første halvår, der ellers viste et beskedent fald. Og niveauet er ifølge Tekniq Arbejdsgiverne stadig alt for højt.

– Varebilerne er tilsyneladende et meget eftertragtet bytte, og det er beklageligt, at udviklingen nu igen går den forkerte vej, siger Maria Schougaard Berntsen og fortsætter:

– Samtidig er det et problem, at vi skal helt hen til årets slutning, før vi kan få tallene for tredje kvartal. Hvis vi i stedet havde data i realtid både nationalt og lokalt, ville både virksomheder og myndigheder bedre kunne kortlægge tyvenes fremgangsmåder og forebygge deres hærgen, siger Maria Schougaard Berntsen.

Medlemsundersøgelsen viser desuden, at 27 procent af installationsvirksomhederne i nogen eller højere grad oplever, at indbrud og tyveri fra servicebiler er et stigende problem.

Relateret indhold