Carstens varebil har rundet en million kilometer

På kun fire år har Carsten Bundgaard Andersens Mercedes-varebil kørt en million kilometer med laboratorieprøver fra Aalborg til Sverige.
Carsten Bundgaard Andersen med hædersbevisningen i form af "en million km"-mærket. Pressefoto.
Carsten Bundgaard Andersen med hædersbevisningen i form af "en million km"-mærket. Pressefoto.

Det er set flere gange før, at en varebil på samme motor og drivlinje kører en million kilometer. Men det er dog en så relativt sjælden begivenhed, at det nok tåler en omtale, når det sker.

Og det skete for vognmand Carsten Bundgaard Andersen fra Aalborg og to af hans faste chauffører. De to chauffører skiftes til at transportere laboratorieprøver fra Aalborg til Linköbing i Sverige.

Det er et arbejde, de udfører for virksomheden Synlab, der tilbyder medicinske laboratorietjenester til praktiserende læger, klinikker og farmaceutisk industri.

Arbejdet går ud på at laste laboratorieprøver og fragte dem til Linköbing, der ligger godt 400 kilometer nord for Malmø. Prøverne skal være fremme hver dag inden midnat. Turen er på 1263 kilometer. Laboratorieprøverne samles op i Dianalund, Fredericia og Malmø.

Samme motor

Bilen er en fire år gammel Mercedes-Benz Sprinter, og den har tilbagelagt samtlige kilometer med samme motor, gearkasse og bagtøj, som den blev leveret med, oplyser Mercedes-Benz.

Sprinteren er blevet serviceret hos Ejnar Hessel i Nørresundby så ofte som hver femte uge, men nu er det tid for Sprinteren at nyde sit otium. Den skal tages ud af den travle tjeneste.

Carsten Bundgaard Andersen fortæller, at han nu har bestilt en ny Sprinter. Den får luftaffjedring og automatgear af hensyn til komforten for de to langturschauffører.

Relateret indhold