Automatisk nødopkald i alle nye varebiler

Når du sætter dig ind i den næste generation af en hvilken som helst ny varebil, vil den være udstyret med automatisk nødopkald som standard.
Bosch har udviklet en eCall-boks, der kan monteres i såvel nye som brugte personbiler, varebiler, lastbiler og busser.
Bosch har udviklet en eCall-boks, der kan monteres i såvel nye som brugte personbiler, varebiler, lastbiler og busser.

Det er resultatet af et initiativ, der kommer fra EU-kommissionen. Systemet hedder eCall og er obligatorisk med virkning fra den 1. april i år. Herefter skal alle nye kommende modeller af vare- og personbiler – der samtidig skal gennem en ny typegodkendelse – have systemet installeret som en del af standardudstyret.

eCall-konceptet blev introduceret tilbage i 1999 i forbindelse med EU-kommissionens Galileo-projekt. Projktet blev dog udsat, men blev så sat i gang igen i 2011 af EU-kommissionen. Siden har lande som Slovenien, Italien og Sverige introduceret eCall.

Pressechef hos Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Denmark Steffen Holm har spurgt fabrikken i Italien, hvornår vi kan vente at se de første Fiat-varebiler med eCall.

Deres svar er, at eCall kommer i vores næste, kommende, nye produkter. Her menes nye typegodkendelser, altså helt nye modeller, fortæller Steffen Holm.

Nogenlunde samme melding lyder fra Peugeot:

– På nuværende tidspunkt kan man tilkøbe Peugeot SOS Connect (som er vores svar på eCall) til Expert for ca. 2.500 plus moms. Vi ved endnu ikke, om det bliver standard på afløseren af Partner Van, men det bliver formentlig også en option, siger informationschef Hanne Langsig Sørensen.

Og dermed kan vi nok ikke vente eCall som standard i Partner, før næste modelfornyelse, der kræver en ny typegodkendelse.

Relateret indhold