Stolt borgmester: Igen bedst til erhvervsvenlighed

For 10. gang ud af 11 mulige tager Ikast-Brande Kommune 1. pladsen i Lokalt Erhvervsklima.
Skiltet her er fra sidste år, men også i 2020 er Ikast-Brande Kommune kåret som den bedste kommune til erhvervsvenlighed. Pressefoto.
Skiltet her er fra sidste år, men også i 2020 er Ikast-Brande Kommune kåret som den bedste kommune til erhvervsvenlighed. Pressefoto.

Tirsdag formiddag blev Ikast-brande Kommune officielt kåret som den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark. Det skete ved en lille ceremoni på rådhuset i Ikast.

Bag kåringen står Dansk Industri, som de seneste 11 år har vurderet de fleste af landets kommuner i erhvervsvenlighed ud fra en række parametre.

Jeg er meget stolt over at være borgmester i en kommune, hvor mere end 80 procent af virksomhederne vil anbefale andre virksomheder at etablere sig.

Borgmester Ib Lauritsen

Ifølge borgmester Ib Lauritsen er en god dialog mellem erhvervslivet og kommunen meget vigtig, og han mener, at topplaceringen bl.a. kan tilskrives en meget høj tilfredshed med dialogen med både politikere og embedsmænd.

– Jeg er utrolig glad for, at vi endnu en gang bliver kåret til at have det bedste erhvervsklima. Vi lever igen op til Ikast-Brande Kommunes vision om at være Danmarks Erhvervskommune. Det er afgørende, at vi har en god dialog med virksomhederne, for det er med til at skabe en smidig sagsbehandling både i byggesager, sygedagpengesager eller noget helt tredje. Og virksomhederne har endda rost kommunen for at formidle væsentlig information, hvilket er rigtig vigtigt, ikke mindst under corona-pandemien, siger borgmesteren.

Flotte anbefalinger fra virksomhederne

Kommunen har forbedret sig i fire kategorier – Infrastruktur og transport, Arbejdskraft, Fysiske rammer og Kommunens image. Netop kommunes image er afgørende for kommunens evne til at fastholde og tiltrække succesfulde virksomheder og kvalificerede medarbejder. Og på spørgsmålet om kommunens indsats for at fastholde og tiltrække nye virksomheder til kommunen får Ikast-Brande Kommune en flot 1. plads.

– Jeg er meget stolt over at være borgmester i en kommune, hvor mere end 80 procent af virksomhederne vil anbefale andre virksomheder at etablere sig. Flottere ros kan man ikke få. Og det, sammen med at virksomhederne også har givet Ikast-Brande Kommune en 1. plads i den overordnede vurdering af kommunens erhvervsvenlighed, gør mig ekstra glad, siger Ib Lauritsen.

Du kan se alle kommunernes placering på listen her.

Relateret indhold