Statslige styrelser til virkelighedens verden

Cirka 3.900 statslige arbejdspladser flyttes ud fra København til 38 byer i provinsen.
- Det er den største samlede flytning af statslige arbejdspladser nogensinde herhjemme, sagde Lars Løkke Rasmussen blandt andet. Foto: Venstre.
- Det er den største samlede flytning af statslige arbejdspladser nogensinde herhjemme, sagde Lars Løkke Rasmussen blandt andet. Foto: Venstre.

Hele fire ministre var mødt frem, da regeringen torsdag præsenterede sit oplæg til udflytning af statslige arbejdspladser. Og skal sandheden frem, var forslaget langt mere vidtgående, end de fleste havde troet på forhånd.

Der bliver tale om at flytte cirka 3.900 statslige arbejdspladser ud fra København til 38 byer i provinsen, og blandt de pågældende arbejdspladser er 20 hele institutioner.

Det er den største samlede flytning af statslige arbejdspladser nogensinde herhjemme.

Lars Løkke Rasmussen{break}Statsminister

Det gælder eksempelvis Naturstyrelsen, som blandt andet flytter 81 arbejdspladser til Randbøl. Trafik- og Byggestyrelsen deles i to, og her bliver Byggestyrelsen i København, mens “trafikken” sendes til Ribe. Desuden flyttes eksempelvis 390 medarbejdere i NaturErhvervsstyrelsen til Sønderborg og Tønder, 61 medarbejdere i Miljøstyrelsen til Slagelse og 60 medarbejdere i Arbejdstilsynet ligeledes til Slagelse.

Kun begyndelsen

Statsministeren sagde ved præsentationen af planen, at den kun er begyndelsen, og at væsentligt flere statslige arbejdspladser fremover kommer til at ligge uden for hovedstadsområdet:

– De statslige institutioner er sat i verden for at løse opgaver til gavn for borgere og virksomheder i hele Danmark. Statens arbejdspladser skal derfor også være fordelt i hele landet, mener han.

– Det er den største samlede flytning af statslige arbejdspladser nogensinde herhjemme, sagde Lars Løkke Rasmussen blandt andet.

Relateret indhold