Sommerhus-producent gør entré på markedet for helårshuse

Kalmar-huse tager deres erfaring med fritidshuse med over i nyt marked. Under navnet Kalmar-Living markedsfører virksomheden nu arkitekttegnede helårshuse.
Foto: Kalmar-huse.
Foto: Kalmar-huse.

Administrerende direktør i Kalmar-huse, Hans Martin Jessen, fortæller:

– Med erfaring fra mere end 11.000 byggede fritidshuse føler vi os godt rustet til at tage springet til helårshuse under navnet Kalmar-Living.

I virkeligheden er forskellen på fritidshuse og helårshuse ikke længere ret stor. Der er forskellige krav til de to hustyper i bygningsreglementet, men flere og flere vælger, at deres fritidshus skal opfylde samme krav til for eksempel isolering som helårshuse. Derfor er springet heller ikke stort for virksomheden, der har bygget huse i hele landet.

– Vi er da heller ikke uerfarne på området, da vi, på opfordring, allerede har bygget flere helårshuse på Sjælland og i Jylland, siger Hans Martin Jessen og fortsætter:

– Når man køber et Kalmar-Living helårshus, får man ikke bare et sommerhus, der lever op til kravene til helårshuse. Vi har et gennemprøvet system, som vi også anvender til Kalmar-Living, men derudover tåler de to hustyper ingen sammenligning.

Kendt TV-vært udlever sine arkitektdrømme

Kalmar-huse har indgået samarbejde med arkitekter, der har nytænkt typehuset og tilsat arkitekttegnet moderne stil og elegance.

Virksomheden med hovedkontor i Bramming i det sydjyske har blandt andet indgået samarbejde med DR-vært og foredragsholder Emil Thorup, der med Kalmar-Living har fået mulighed for at realisere sine arkitektdrømme. Emil Thorup har tegnet en helt ny generation helårshuse til Kalmar-Living under navnet Nordic Noir, der i høj grad har Emil Thorups aftryk af ungdommelig energi og sans for det æstetiske.

Her er tale om huse til både børnefamilier, par og enlige. Kalmar-huse holder åbent hus på modellen Nordic Noir den 10. maj i Vejby i Nordsjælland. De nærmere detaljer kan findes på kalmar-huse.dk

Relateret indhold