Nyt navn og domicil: Kolding-byggefirma fuldender generationsskifte

Jensen & Nielsen Gruppen ser lyst på fremtiden efter et tilfredsstillende år, hvor en række nye projekter er kørt i stilling.
Salgs- og udviklingsdirektør Henrik S. Nielsen, Jensen & Nielsen Gruppen, kan nyde udsigten fra kontoret i det nye domicil på havnen i Kolding. Foto: Torben Jastram.
Salgs- og udviklingsdirektør Henrik S. Nielsen, Jensen & Nielsen Gruppen, kan nyde udsigten fra kontoret i det nye domicil på havnen i Kolding. Foto: Torben Jastram.

KOLDING: Udsigten over havnen og udmundingen af Kolding Å er storslået gennem de enorme panoramavinduer på femte sal i det helt nye kontorhus på Trindholmsgade i Kolding, hvor Jensen & Nielsen Gruppen flyttede ind for få dage siden.

Den lokale bygge- og udviklingsvirksomhed, som indtil for ganske nylig bar navnet JN Construction, har med indflytningen fuldendt et nyligt generationsskifte, hvor de to indehavere – Jan Jensen og Henrik S. Nielsen – købte de øvrige tre aktionærer ud.

Vi er en lokal jysk virksomhed. Det er der ikke ændret på, selvom en stor del af vores fokus i disse år er i hovedstadsområdet.

Salgs- og udviklingsdirektør Henrik S. Nielsen

– Vi har selv opført huset her – som et ud af fem kontorhuse, vi har bygget her i byen de seneste fire år. Og her fra tagetagen kan vi se ud over den by, der har skabt grundlaget for virksomhedens succes, fortæller salgs- og udviklingsdirektør Henrik S. Nielsen, da Dagens Byggeri er på besøg en formiddag i begyndelsen af oktober.

“Jysk” i hele Danmark

Til februar kan Jensen & Nielsen Gruppen fejre 10-års jubilæum. Virksomheden blev stiftet i Kolding i dønningerne af finanskrisen, hvor man de første år primært var fokuseret på mindre udviklings- og byggeopgaver i den østjyske havneby.

Siden er opgaverne vokset og udvidet geografisk. Blandt andet har man netop haft sidste aflevering på fire boligprojekter i Risskov ved Aarhus med samlet mere end 300 lejligheder. Og for fem-seks siden begyndte man også at arbejde på den østlige side af Storebælt, hvor byggefirmaet etablerede kontor i Herlev i 2016.

– Vi er en lokal jysk virksomhed. Det er der ikke ændret på, selvom en stor del af vores fokus i disse år er i hovedstadsområdet. Vi har lagt meget stor vægt på, at vores jyske værdier som ordentlighed, kvalitet, respekt og rettidighed er blevet eksporteret til afdelingen i Herlev. Det handler om noget så simpelt som at opføre sig ordentlig og holde, hvad man lover, fastslår Henrik S. Nielsen og tilføjer:

– Vi vil gerne have hele værdikæden med i vores projekter. Lige fra opkøb af jord til aflevering af nøglefærdigt projekt. Derfor er det vigtigt, at samarbejdspartnerne kan stole på os, siger han.

Vi er en sikker havn

Jensen & Nielsen Gruppen beskæftiger 18 personer fordelt på de to afdelinger i Kolding og Herlev. Øst for Storebælt er der udelukkende produktion, mens hovedkontoret i Kolding også varetager salg og udvikling.

For en uges tid siden afsluttede selskabet regnskabsåret, og ifølge salgs- og udviklingsdirektøren, blev det et godt år som forventet. Og det på trods af corona-problematikkens buldren siden marts.

– Jeg må da ærligt indrømme, at jeg tænkte “Åh, nej … ikke igen” den dag i marts, hvor det hele gik i stå. Men vores branchen er sluppet nådigt, og faktisk har krisen på nogle områder ligefrem styrket os. Her tænker jeg på Danmark som sikker havn for investering, for vi har mærket øget interesse fra udenlandske investorer de seneste seks måneder, fortæller Henrik S. Nielsen.

Start på Musicon og i Skovlunde

Der er heller ikke noget, der tyder på, at Jensen & Nielsen Gruppen skal geare ned i aktiviteten lige foreløbig. På Musicon i Roskilde er der til foråret aflevering af et erhvervshus, og i denne tid går Jensen & Nielsen Gruppen desuden i gang med et nyt projekt på stedet med 4.500 kvadratmeter kontor og 10.000 kvadratmeter boliger.I Skovlunde påbegynder man dette efterår et endnu større projekt på samlet 21.000 kvadratmeter med 275 boliger og en mindre del erhverv. Dette projekt kommer til at strække sig over de kommende tre år.

– Vi ser optimistisk på fremtiden trods corona-udbruddet. Der er flere spændende projekter i pipeline, så vi regner med at bevare et stabilt og højt aktivitetsniveau, slutter han.

Relateret indhold