LM Byg fremlægger bedste resultat nogensinde

Den danske råhus-entreprenør fortsætter den positive udvikling fra sidste år og lander en omsætning over en halv milliard.
Per Semmling, administrerende direktør i LM Byg. Pressefoto.
Per Semmling, administrerende direktør i LM Byg. Pressefoto.

Kort om LM Byg

  • LM Byg A/S er et danskejet entreprenørselskab med speciale inden for beton- og råhusentrepriser.
  • Selskabet er grundlagt i 1987 og ejes i dag af Carsten Mindegaard – søn af grundlæggerne Lis og Mogens Mindegaard.
  • Virksomheden beskæftiger cirka 300 mand.

LM Byg bygger videre på sidste års vækst og har netop afleveret et flot regnskab for 2020-2021, der lever op til virksomhedens langsigtede mål.

Omsætningen lander på 569 millioner kroner, mens resultatet før skat ender på 43,9 millioner og bringer selskabets overskudsgrad (EBIT) op på 7,8 procent. Et resultat der ifølge LM Bygs administrerende direktør, Per Semmling sætter rekord:

Vi vil fortsætte arbejdet på at blive byggebranchens fortrukne råhuspartner.

Per Semmling, LM Byg A/S

– Vi er meget tilfredse med, at det igen lykkes os at levere et godt resultat. Vores fokus på råhus-byggeri har fortsat øget vores markedsandele og ført til, at vi er blandt de førende råhus-entreprenører. Der er en tydelig efterspørgsel efter vores kompetencer i markedet, hvilket også reflekteres i årets resultat, fortæller Per Semmling.

Pihl Koncernen har netop offentliggjort deres årsregnskab, som viste et rekordresultat, og LM Bygs flotte resultat bidrager derfor positivt til Pihl Koncernens samlede fremgang.

Med den positive udvikling og god styring af arbejdskapitalen har LM Byg en høj likviditet og et solidt fundament til at fortsætte udviklingen af virksomheden.

En stor indsats fra alle medarbejdere

Ser man tilbage på det forgangne regnskabsår, har det været et begivenhedsrigt og specielt år. Året har været præget af covid-19 og medfølgende prisstigninger på de mest brugte materialer og leveringsudfordringer, som ikke er set tilsvarende i mange år.

På trods af det, er det altås lykkedes LM Byg at opnå et meget tilfredsstillende resultat, og det er en bedrift Per Semmling tilskriver sine medarbejdere.

– Væksten og den flotte fremgang er opnået gennem en effektiv projekt- og risikohåndtering i alle projektfaser og er i høj grad båret af alle vores mange dygtige medarbejdere, som har ydet en meget flot arbejdsindsats og en hel særlig indsats under coronapandemien, hvor det er lykkedes at have næsten fuld fremdrift på alle byggepladser, siger han.

Fortsat fokus på råhus

LM Bygs målsætning er fortsat at være den bedste aktør inden for råhusbyggeri. Delt op går man efter at have fokus på alle entrepriseformer, hvori der indgår råhusbyggeri. Desuden vil LM Byg have fokus på hoved- og totalentrepriser inden for byggeri og infrastruktur. Enten i eget regi eller i konsortiesamarbejde med koncernens øvrige selskaber eller i regi med udvalgte samarbejdspartnere, herunder Pihlkonsortiet (med Pihl & søn A/S og M.J. Eriksson A/S), BNS Konsortiet (med BNS A/S) samt LM Byg konsortiet (med MJ Eriksson A/S).

– LM Byg står stærkt på markedet inden for råhusbyggeri. Vi vil fortsætte arbejdet på at blive byggebranchens fortrukne råhuspartner med stort kunde- og projektfokus, hvor vi hele tiden søger kvalitet og værdiskabelse i vore gøremål, siger Per Semmling.

LM Byg vil også fortsat have fokus på råhusbyggeri i egenproduktion, herunder også inden for træbyggeri og øvrige bæredygtige løsninger.

Lige nu er man i gang på flere store byggerier, som Kaktustårnene og BørneRiget, hvor især deres virksomhedens råhuskompetencer har gjort sig gældende.

Relateret indhold