KF-ledighed falder igen

Coronakrisen sendte for en kort stund ledigheden for bygningskonstruktører i vejret. Nu er ledigheden faldet til 3,6 procent - kun 0,6 procentpoint højere end i december 2019.
At ledigheden for konstruktører falder kommer naturligvis som en glædelig nyhed for sekretariatsleder i Konstruktørforeningen (KF) Kim Benzon Knudsen. Foto: Nicolai Perjesi.
At ledigheden for konstruktører falder kommer naturligvis som en glædelig nyhed for sekretariatsleder i Konstruktørforeningen (KF) Kim Benzon Knudsen. Foto: Nicolai Perjesi.

Fuldtidsledigheden for bygningskonstruktører var stadig faldende ved udgangen af 2020, hvor den lå på 3,6 procent.

Det kommer som en glædelig nyhed for sekretariatsleder i Konstruktørforeningen (KF) Kim Benzon Knudsen.

Vi skal nok forvente, at ledigheden kommer til at stige i januar, februar og marts 2021 på grund af de mange dimittender, der strømmer ud på arbejdsmarkedet. Men det er vi jo vant til.

Sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen, KF

– Det har faktisk overrasket mig at konstatere, at ledigheden også er faldet i december, da den normalt stiger en smule her, fordi vinterens første nyuddannede begynder at kommer ud på arbejdsmarkedet, siger Kim Benzon Knudsen som kommentar til den seneste ledighedsstatistik fra Konstruktørforeningens A-kasse – en del af FTFa.

Ifølge FTFa lå fuldtidsledigheden på 3,6 procent i december 2020, mens 4,2 % var berørt af ledighed (dvs. både fuldtids- og deltidsledighed), hvilket svarer til 445 personer – heraf var 58 procent dimittender.

Det er et fald på lidt over 2 procentpoint i forhold til juli 2020, hvor fuldtidsledigheden toppede med 5,7 procent.

På trods af de positive meldinger fra DI Dansk Byggeri forventer Kim Benzon Knudsen dog alligevel, at ledigheden for konstruktører vil stige en smule i den kommende tid.

– Vi skal nok forvente, at ledigheden kommer til at stige i januar, februar og marts 2021 på grund af de mange dimittender, der strømmer ud på arbejdsmarkedet. Men det er vi jo vant til. Det bliver yderst interessant at se, hvor hurtigt dimittenderne får jobs. Sidste år gik det dog noget langsommere grundet corona. Men jeg håber, det bliver anderledes i år, og at vi i KF får travlt med at gennemtjekke ansættelseskontrakter, siger han.

Relateret indhold