I Cannes er der kortere til beslutningerne

Store dele af den danske ejendomsbranche er i øjeblikket til MIPIM-messe, hvor der er hektisk mødeaktivitet - og hvor beslutninger ind imellem sker hurtigere end hjemme i den danske dagligdag.
Derhjemme har vi alle travle kalendere, som kan være svære at få til at gå op. Her under MIPIM kan meget mere lade sig gøre, siger Jakob Axel Nielsen fra Calum. Foto: Torben Jastram.
Derhjemme har vi alle travle kalendere, som kan være svære at få til at gå op. Her under MIPIM kan meget mere lade sig gøre, siger Jakob Axel Nielsen fra Calum. Foto: Torben Jastram.

Omkring 650 registrerede samt et ukendt antal uregistrerede danske aktører fra ejendoms- og byggebranchen sætter i denne uge hinanden stævne i Cannes, hvor den årlige MIPIM-messe finder sted.

De fleste af dem holder møder og forhandler med hinanden, men hvorfor så i grunden rejse helt til Sydfrankrig? Simpelthen fordi MIPIM-stemningen er moderater for at få ting til at ske. Det mener flere af de branchefolk, Dagens Byggeri har talt med under messens første dage.

– Derhjemme på kontoret kan tingene hurtigt trække lidt ud, fordi vi alle har travle kalendere, og det er svært at finde en mødedato med en samarbejdspartner eller mulig investor. Men i løbet af disse fire dage under MIPIM er det hele samlet et sted, og det er forholdsvis let at få en aftale i stand på kort tid. Årsagen er blandt andet, at man ikke nødvendigvis skal hjem klokken 17. Mødeaktiviteten er heftig lige fra morgenkaffen, i løbet af dagen og under middagen til langt ud på aftenerne, fortæller adm. direktør Jakob Axel Nielsen fra nordjyske Calum.

Høj effektivitet

Virksomheden udvikler og opfører i øjeblikket projekter i blandt andet Aalborg, København, Køge og Bagsværd, og mere er på vej. Noget er allerede solgt, mens Calum skal finde investorer og købere til andre projekter.

– Jeg har i princippet ingen møder her, jeg ikke kunne klare hjemme i Danmark. Men under MIPIM når jeg rigtig meget, og jeg har allerede på messens første dag haft møder med investorer og en mulig køber, så det er meget effektivt, siger den tidligere minister til Dagens Byggeri.

Derhjemme på kontoret kan tingene hurtigt trække lidt ud, fordi vi alle har travle kalendere, og det er svært at finde en mødedato med en samarbejdspartner eller mulig investor.

Relateret indhold