Højeste salgspriser for huse siden september 2022

Boligpriserne steg fra april til maj for både huse og ejerlejligheder, og forventningen er, at den udvikling vil fortsætte i den kommende tid.
Boligkvarter set fra luften, illustrerer høje salgspriser.
Et hus på 150 m2 i gennemsnit er steget med 81.750 kroner i værdi siden januar måned. Foto: Gettyimages.

I efteråret 2022 begyndte boligpriserne for alvor at falde. Det skyldtes den daværende økonomiske situation i samfundet, hvorefter der fulgte en længere periode med prisfald på boligmarkedet.

Nu viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, at de prisfald er så godt som indhentet, og at niveauet så småt begynder at minde mere om de gyldne tider under coronaboomet, fortæller Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden:

– Dermed ikke sagt at boligmarkedet kører i et så hastigt tempo, som det gjorde i coronaårene. Men overordnet set har vi i dag et boligmarked, som klarer sig godt, og som er i bedre form end mange af os havde forventet. Bl.a. har boligskatterne vist sig at have en mindre negativ effekt end først antaget.

Boligpriserne vil stige yderligere

Ifølge tallene fra Boligsidens Markedsindeks endte den gennemsnitlige salgspris for villaer og rækkehuse i Danmark på 17.312 kroner pr. m2 i maj.

Læs også

Boligkøberne har fået 3.000 flere huse at vælge imellem

Således steg huspriserne med 1,2 % fra april til maj, og dermed har prisudviklingen for huse foreløbigt haft et positivt fortegn i samtlige måneder siden årets begyndelse.

Eksempelvis betyder det, at et hus på 150 m2 i gennemsnit er steget med 81.750 kroner i værdi siden januar måned, hvilket svarer til 3,3 % i værdiforøgelse.

De seneste måneders stigninger i huspriserne gør samtidig, at den gennemsnitlige salgspris for huse i Danmark nu ikke er set højere siden september 2022, fortæller Birgit Daetz:

– Forklaringen er i høj grad, at mange danske husholdninger har en solid økonomi pga. bl.a. store opsparinger, stigende lønninger og høj beskæftigelse. Desuden er renten netop blevet sat ned, og det vil alt andet lige også smitte positivt af på boligmarkedet. Derfor lyder forventningen herfra også, at boligpriserne vil stige yderligere i den kommende tid.

Stigningen i huspriser fra april til maj gælder for samtlige regioner med den største prisstigning i Region Midtjylland på 1,7 %.

Relateret indhold