Her placeres 2.600 ungdomsboliger

Københavns Kommune investerer massivt i ungdomsboliger i de kommende år, og nu er det officielt, hvor en stor del af dem skal ligge.
Omkring 170 ungdomsboliger placeres i Bella Kvarter omkring Bella Center. Visualisering: fsb.
Omkring 170 ungdomsboliger placeres i Bella Kvarter omkring Bella Center. Visualisering: fsb.

Inden 2019 er der bygget 4.000 nye ungdomsboliger i København. Finansieringen er på plads, så disse projekter er en realitet.

Desuden er der planer om yderligere 2.000 ungdomsboliger inden 2025 – finansieringen af disse er dog ikke fremskaffet endnu.

De mange studerende er et aktiv for København, og vi skal sikre, at de får et ordentligt sted at bo, der også er til at betale.

Frank Jensen Overborgmester

Nu kan Københavns Kommune så sætte præcise adresser på foreløbig 2.600 af de 4.000 ungdomsboliger. Det drejer sig om 1.900 private og 700 almene ungdomsboliger.

– De mange studerende er et aktiv for København, og vi skal sikre, at de får et ordentligt sted at bo, der også er til at betale. Vi har investeret massivt i almene ungdomsboliger, vi har lempet kravene til ungdomsboligbyggeri og i år har vi halveret byggesagsgebyrerne for at sætte gang i boligbyggeriet, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen.

Det store byggeniveau betyder, at antallet af ungdomsboliger i forhold til antallet af unge forøges. Det sker på trods af, at antallet af unge under 30 år stiger med 20 procent i same periode.

Her kan du se placeringen af de 2.600 ungdomsboliger.

Relateret indhold