Gråkjær: Lavere omsætning, men større overskud og tro på fremtiden

Den vestjyske totalentreprenør og projektudvikler lander et bedre resultat før skat end året før og forventer en endnu større overskud næste år.
Henrik Bastrup Skaarup.
CEO Henrik Bastrup Skaarup.

Gråkjær Holding har netop offentliggjort regnskab 2023/24, som viser 463 mio. kroner i nettoomsætning mod 525 mio. kroner året før.

Selskabet oplyser, at den faldende omsætning skyldes et par projekter, hvor opstart er rykket lidt i kalenderen.

Trods den lavere omsætning lander årets resultat før skat på 15,6 mio. kroner mod knap 5 mio. kroner sidste år.

Soliditeten runder 29 %.

Læs også

”Et vigtigt skridt” – Adapteo Group køber modulbygger

– Vi glæder os over årets positive resultat. Det gør vi særligt i en tid, hvor hele byggebranchen er udfordret på mange områder, siger Henrik Bastrup Skaarup, CEO.

Virksomheden polstrer sig ekstra ved at undlade at udbetale udbytte, men i stedet at bruge midlerne til konsolidering, lyder det videre fra Henrik Bastrup Skaarup, der ser positivt på fremtiden med en forventet forøgelse af omsætningen på 50 % i regnskabsåret 2024/25:

– Vi har rigtig gode ordrer i bøgerne. Det betyder ingenlunde, at vi læner os tilbage og lukker ordretelefonen, da vi fortsat har fri kapacitet. Men det betyder, at vi allerede nu har sikkerhed for, at vi skal lave en række spændende byggerier for vores kunder i det kommende år.

Han tilføjer:

– Det er f.eks. to daginstitutioner, erhvervsbyggeri for GLS Danmark og Dansk Retursystem samt idrætshaller og landbrugsbyggerier i Sverige.

Læs også

Topdirektør stopper i Aarsleff efter 5 år med vækst

I regnskabsåret, som netop er afsluttet, har koncernen afleveret 22 byggeprojekter, og der er 28 igangværende byggerier.

Koncernen forventer et overskud i regnskabsåret 2024/25 i størrelsesordenen 20 til 25 mio. kroner:

– Aktuelt er der størst aktivitet i erhvervs- og landbrugsbyggeriet, men vi formoder, at boligbyggeriet på et tidspunkt igen vil udgøre en større andel af vores ordrebog, siger Henrik Bastrup Skaarup.

Relateret indhold