Genoptog samarbejdet efter 10 år – det har de ikke fortrudt

Otte års parløb blev efterfulgt af ti års adskillelse. Nu spiller Niels Martin Viuff og Jonas Kanneworff igen på samme bane i entreprenørvirksomheden Kanneworff & Viuff. Opgaver for 140 mio. kr. ligger allerede i ordrebogen i firmaets 2. år.
Jonas Kanneworff (tv.) og Niels Martin Viuff lærte hinanden at kende helt tilbage i 2004. Nu er de gået sammen i et nyt firma, der kommer ud af første år med et overskud på 2,7 mio. kr.
Jonas Kanneworff (tv.) og Niels Martin Viuff lærte hinanden at kende helt tilbage i 2004. Nu er de gået sammen i et nyt firma, der kommer ud af første år med et overskud på 2,7 mio. kr.

Der skal mere end ti års adskillelse til at holde entreprenørkollegaerne Niels Martin Viuff og Jonas Kanneworff fra hinanden. Et tidligere parløb på otte år i Viuff A/S har dannet grobund for, at de to i 2021 atter gik sammen om entrepriseopgaver, nu i virksomheden Kanneworff & Viuff.

At de er et godt match, viser første hele regnskabsår, der er rundet af med et overskud på 2,7 millioner. I 2023, hvor der allerede ligger opgaver for 140 mio. kr. i ordrebogen, peger pilen på fortsat vækst i både organisation og resultat.

Entrepriseopgaverne tæller både nybyg og renovering, herunder en større ombygning og udvidelse af faciliteterne hos Ellab i Hillerød.

– Jeg var som entreprenør i sin tid med til at bygge for Ellab, så at jeg nu får muligheden for at udbygge de samme faciliteter sammen med Jonas, der har en masse erfaring med komplekse renoverings- og ombygningsprojekter, det er et stort privilegium og en meget spændende opgave, siger Niels Martin Viuff.

Fra kontor til skurvogn

Han tilbød i juni 2021 den yngre Jonas Kanneworff et partnerskab i Kanneworff & Viuff, der er en videreførelse af virksomheden Pedersen & Viuff, der blev stiftet i 2007 af entreprenører Poul Pedersen og Niels Martin Viuff. Da Poul Pedersen går på pension, bliver Jonas Kanneworff medejer og selskabet skifter navn.

Han kom fra et lederjob i CEJ Ejendomsadministrations projektafdelingen, og skiftede derfor sit lune kontor i København ud med en skurvogn i Frederikssund. Det har han ikke fortrudt.

– Allerede da jeg mødte Niels første gang for snart 20 år siden, var der en god kemi. Vi deler nogle grundlæggende værdier, som også er bærende for vores samarbejde i dag. De langvarige og gode relationer er kernen i vores virksomhed og det gælder både samarbejdspartnere, leverandører, kunder og medarbejdere. Det smitter af på den måde, vi går til opgaverne på, hvor ordentlighed og respekt for vores samarbejdspartnere ligger os meget nært, fortæller Jonas Kanneworff.

Niels Martin Viuff er bl.a. kendt i hjembyen Frederikssund for at bygge 'hundehuse', hvor det er et krav, at beboerne har en eller flere hunde med på lejekontrakten.
Niels Martin Viuff er bl.a. kendt i hjembyen Frederikssund for at bygge ‘hundehuse’, hvor det er et krav, at beboerne har en eller flere hunde med på lejekontrakten.

Mødtes tilfældigt

De to mødte tilfældigt hinanden i en skurvogn i 2004, hvor Jonas Kanneworff var til jobsamtale – i et andet firma. Efter en god snak ansatte Niels Martin Viuff den næsten færdiguddannede Jonas Kanneworff på stedet, og fra 2004 og frem til 2012 var han en del af entreprenørvirksomheden, først som ung entrepriseleder, sidenhen som projektleder, afdelingsleder og til sidst direktør.

Niels Martin Viuff kunne i 2021 fejre sit 25-års jubilæum som selvstændig entreprenør. Han har ved siden af Kanneworff & Viuff også ejendomsudviklingsselskabet Nima i Frederikssund, hvor han bl.a. har bygget boliger specifikt til hunde og deres mennesker.

– Efter så mange år i branchen, er det stadig processen ved entreprenøropgaver, som tiltrækker mig, og som jeg synes er så fantastisk spændende. Du har en bygherre med en idé og som entreprenør er det din opgave at hjælpe med at omdanne den til et konkret byggeprojekt, så bygherre får idéen realiseret og kommer i mål med sin vision, slutter Niels Martin Viuff.

Relateret indhold