“Et lidt paradoksalt 2023” – udvikler nyder godt af solidt fundament

Projektudviklingskoncernens netop afsluttede regnskab viser en positiv drift, men et markant fald på bunden sammenlignet med 2022.
- Ejendomsbranchen har haft det svært, men vores underliggende drift fortsætter med at udvikle sig positivt grundet vores stærke pipeline og dygtige medarbejdere, fortæller bestyrelsesformand og medejer Robin Feddern.
- Ejendomsbranchen har haft det svært, men vores underliggende drift fortsætter med at udvikle sig positivt grundet vores stærke pipeline og dygtige medarbejdere, fortæller bestyrelsesformand og medejer Robin Feddern.

Projektudviklingskoncernen AG Gruppen har netop afsluttet regnskabet for 2023, og det viser en omsætning på 1,2 mia. kroner (1,3 mia. kroner i 2022), og et resultat før skat på 21 mio. kroner (160 mio. kroner i 2022).

Fra virksomheden lyder, at resultatet før skat på 21 mio. kroner er grundet samlede nedskrivninger på ejendomme.

Læs også: AG Gruppen mere end fordobler omsætningen: Stor tilfredshed med ny portefølje-strategi

Bestyrelsesformand og medejer Robin Feddern hæfter sig samtidig ved, at koncernen løfter overskuddet på driften med over 50 % fra 37,1 mio. kroner til 57,8 mio. kroner:

– Vi har oplevet et lidt paradoksalt 2023, hvor ejendomsbranchen har haft det svært, men vores underliggende drift fortsætter med at udvikle sig positivt grundet vores stærke pipeline og dygtige medarbejdere.

Læs også: Trods driftsoverskud går M+ i minus: “Ikke egentlige tab”

– Det betyder så, at vi må notere os et lavere resultat i år, men jeg hæfter mig ved, at vi har styrket den strukturelle udvikling og står meget stærkt i hele værdikæden fra udvikling til at levere godt byggeri til tiden og idriftsætte de færdige ejendomme.

Solid likviditet og soliditet

Årsregnskabet viser desuden en soliditetsgrad på 31,5 %, 412 mio. kroner i egenkapital og 218 mio. kroner i likvide beholdning.

– Vi er stolte af at have opbygget så solid en likviditet og soliditet, som er med til at sikre os det fornødne fundament for en fortsat positiv udvikling. Derfor ser vi meget lyst på de kommende år, hvor vi vil udvide vores samarbejder, siger medejer og CEO, Bjarke Windeløv Graae.

Læs også: Familien bag Svanen Gruppen efter stort fald: “Vi valgte at tage hænderne i lommerne”

AG Gruppen tæller 81 medarbejdere på kontorer i Odense, København, Aarhus og byggepladser landet over.

Relateret indhold