Coop køber ejendomsselskab for over 300 millioner

Detailgiganten har ændret strategien for sine butikker, hvor man nu går efter at eje en større del af de helt essentielle varehuse.
Det gigantiske projekt i Albertslund er kun en del af Coops nye strategi, hvor man i højere grad ønsker at eje sine egne ejendomme. Illustration: Coop.
Det gigantiske projekt i Albertslund er kun en del af Coops nye strategi, hvor man i højere grad ønsker at eje sine egne ejendomme. Illustration: Coop.

Coop overtager 12. november ejendomskomplekset Nørrebrogade 155-159 og Søllerødgade 15-19 lige ved Nørrebros Runddel i København.

De attraktive beliggenheder består af Kvickly, en række boliger og erhvervslejemål, og den samlede købspris er mere end 300 millioner kroner. Formålet er at få bedre muligheder for at udvikle kædes egen butiksdel, siger ejendomschef Flemming Møller Hansen, Coop Ejendomme:

Vi vil gerne eje de ejendomme, der er vitale for vores infrastruktur.

Kræn Østergård Nielsen, adm. dir. i Coop

– Det er vores vurdering, at det på langt sigt er en god investering, at vi ejer de bygninger, hvor vi har nogle af vores vigtigste butikker, siger han.

Køber op for milliard-beløb

De 300 millioner kroner, man netop har investeret, udgør da også kun en brøkdel af kædens samlede investeringer. Coop-koncernen har i 2019 og 2020 investeret over 1,5 milliard kroner i ejendomme.

Det tæller blandt andet et tocifret antal butiksejendomme over hele landet, som Coop har opkøbt henover året 2020 – samt den markante ejendom på Fyn, hvorfra man driver Odense Distributionscenter som blev erhvervet i 2019 for over en halv milliard kroner.

– Vi vil gerne eje de ejendomme, der er vitale for vores infrastruktur. Og vi mener, at retail og real estate er tæt forbundet. Derfor vil vi på langt sigt og under de rette markedsvilkår købe nye ejendomme, hvorfra vi selv driver butikker, siger administrerende direktør i Coop Kræn Østergård Nielsen.

På vej med mere

Flere andre større ejendomshandler ventes at falde på plads inden for de kommende måneder.

– Vi har en forholdsvis stor pipeline af projekter, som vi venter, vil resultere i en række køb i 2021. Og vi er også i højere grad på udkig efter helt nye projekter, end vi tidligere har været, siger ejendomschef Flemming Møller Hansen, Coop Ejendomme.

I 2022 begynder byggeriet af det største ejendomsprojekt, nemlig etablering af Coop Byen, en ny bæredygtig bydel for foreningsliv og fællesskab, hvor der skal bygges boliger med plads til 4.500 indbyggere og ny SuperBrugsen. Coop Byen er placeret ved Coops hovedsæde i Albertslund.

Relateret indhold