Tilladelsen i hus til trekantet boligbyggeri i Aarhus

Nu kan arbejdet for alvor gå i gang på de 75 rækkehuse i Trekanten i Aarhus-bydelen Brabrand, som AP Ejendomme stå bag. Bygherren har endnu en gang valgt svanemærket boligbyggeri.
Boligområdet bliver trekantet, og boligerne opføres i tre trekantede klynger. Derfor bliver navnet meget passende Trekanten. Visualisering: Arkitema
Boligområdet bliver trekantet, og boligerne opføres i tre trekantede klynger. Derfor bliver navnet meget passende Trekanten. Visualisering: Arkitema

Med byggetilladelsen fra Aarhus Kommune på plads kan totalentreprenøren 5E Byg nu for alvor gå i gang med de nye Aarhus-boliger Trekanten, som AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, vil opføre i Hejredalskvarteret i Aarhus-bydelen Brabrand.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, er glad for, at byggetilladelsen nu er i hus til projektet, som totalentreprenøren 5E Byg satte gang i marts.

– Vi har store forventninger til projektet, der er placeret i et rigtig godt område, hvor der er alle muligheder for at indtage Brabrands naturområder. Samtidig er du tæt på Aarhus midtby, så vi er overbeviste om, at det bliver et område, som vil være interessant for mange, siger Peter Olsson.

Forventer fællesskaber på kryds og tværs

Trekanten, der er tegnet af Arkitema, opføres på grunden, hvor det tidligere Hejredalskollegie lå. Området er tæt på det almene boligområde Gellerup, og Peter Olsson ser gode perspektiver i at få de to områder til at skabe værdi for hinanden, da social bæredygtighed er et vigtigt omdrejningspunkt i projektet.

– Aarhus Kommune har udført et stort arbejde for hele Gellerup-området, og vi er ikke i tvivl om, at Trekanten vil være med til at støtte op om det og den helhedsplan, som ligger til grund for det. Trekanten bliver nemlig et område, hvor inklusion og social bæredygtighed vil være i højsædet, hvor der kan dannes fællesskaber på kryds og tværs. Med byggetilladelsen på plads kan vi nu for alvor føre vores planer ud i virkeligheden, siger Peter Olsson, der samtidig oplyser, at selskabet nu overvejer en eventuel fordeling af byggeriet mellem ejer- og lejeboliger.

Læs også: Svanemærkede lejeboliger er i mål i Kanalbyen

Arbejder ufortrødent videre

Nu hvor bygherren har fået byggetilladelsen, er håndværkerne fra totalentreprenøren 5E Byg helt klar til for alvor at sætte gang i opførelsen af boligområde.

– Det er et meget spændende projekt, som AP Ejendomme har sat i søen, og vi ser frem til at kunne være med til at stå for opførelsen af boligerne. Med byggetilladelsen vil vi nu arbejde ufortrødent videre med Trekanten, siger Torben Nielsen.

De tre trekantede klynger får hvert deres fælles havemiljø, der lægger op til fællesskab på kryds og tværs. Visualisering: Arkitema
De tre trekantede klynger får hvert deres fælles havemiljø, der lægger op til fællesskab på kryds og tværs. Visualisering: Arkitema

5E Byg og AP Ejendomme arbejder også sammen om bl.a. 97 svanemærkede lejeboliger i det nye boligområde Munkesøhuse i Kalundborg og har også sammen stået bag det ligeledes svanemærkede Strandhøjen Friplejehjem i Nyborg.

Tre trekantede klynger

Boligerne i Aarhus opføres i tre trekantede klynger omkring et fælles boligstræde, som inviterer til ophold. Hver klynge får et fælles havemiljø, hvor beboerne kan mødes på kryds og tværs i fællesskaber. Herudover bliver der anlagt 75 parkeringspladser.

Boligerne på tre etager bliver opmuret i genbrugstegl, mens husene i to etager opmures i biogasbrændte tegl. Herudover bliver fundamenterne for begge typer af rækkehuse støbt i Aalborg Portlands CO2-reducerede cementtype, FutureCem, der har op til 30 % lavere CO2-aftryk.

Der bliver to forskellige størrelser rækkehuse på cirka 95 og 125 kvadratmeter fordelt på henholdsvis to og tre etager med fire og fem værelser. Fælles for dem er, at de får egen lille have og balkon.

Hvis byggeriet forløber efter planen, vil der være indflytning i starten af 2025.

Relateret indhold