Siemens dropper plan om egne fundamenter

MT Højgaard, Aarsleff og Bladt Industries kan ånde lettet op. Siemens Wind Power vil ikke selv producere fundamenter.
De danske producenter af offshore-fundamenter kan glæder sig over, at Siemens ikke selv går ind på markedet. Foto: Siemens AG.
De danske producenter af offshore-fundamenter kan glæder sig over, at Siemens ikke selv går ind på markedet. Foto: Siemens AG.

Sænk priserne, eller også begynder vi selv at lave fundamenter. Sådan lød beskeden fra Siemens Wind Power, der er førende på markedet for offshoremøller, for halvandet år siden til leverandørerne af vindmøllefundamenter, som tæller danske selskaber som Bladt Industries, Aarsleff og MT Højgaard. Nu trækker Siemens dog meldingen tilbage igen. Det skriver Børsen.

– Siemens skal ikke lave fundamenter. Vi vil gerne bistå virksomheder i udviklingen af billigere fundamenter, men det er ikke planen at lave fundamenter, siger Brande-selskabets tyske topchef, Markus Tacke.

Vi vil gerne bistå virksomheder i udviklingen af billigere fundamenter, men det er ikke planen at lave fundamenter.

Markus Tacke CEO, Siemens Wind Power

Ønsker stadig lavere priser

Udmeldingen om, at selskabet selv ville gå i gang med at producere fundamenter kom, fordi Siemens var utilfreds med, at fundamentleverandørerne ikke kunne levere brugbare prissænkninger.

– Siemens har tjekket markedet herhjemme, og signalet var, at omkostningerne kunne sænkes med op til 10 procent. Det er langt fra nok. Vi skal op at hente 40-50 procent. Kommer der ikke nogen og tager bolden, må vi overveje, om vi selv skal producere og levere, lød det dengang fra Siemens’ offshore-chef Michael Hannibal.

Siemens anfører, at en industrialisering af produktionen af fundamenter er helt nødvendig, hvis vindmøllebranchen skal lykkes med at sænke prisen på havvind og på den måde bevare politisk og folkelig opbakning.

Relateret indhold