Brandfolk inspirerer arkitekt til ny brandstation

Om halvandet år får trekantområdets brandvæsen, TrekantBrand, en ny, 1.900 kvm, fremtidssikret brandstation i Kolding. Brandfolkene har selv budt ind på designet.
Illustration af rustrød brandstation i to etager. TrekantBrands logo står udenfor - hvidt logo på den rustrødebaggrund
Den nye, 1.900 kvm brandstation, der får udkørsel til Kobbervej, får let adgang til motorvejsnettet og en forbedret adgang til den nordvestlige del af Kolding Kommune. Visualisering: Tegnestuen Mejeriet

Brandfolk, frivillige og det administrative personale ved Trekantområdets Brandvæsen, TrekantBrand, kan ved juletid 2025 tage en spritny brandstation på Vejlevej i Kolding i brug.

Den nye brandstation er tegnet af den lokale arkitektvirksomhed Tegnestuen Mejeriet. Den kommer i alt til at fylde 1.900 kvm fordelt på to sammenhængende bygninger.

Hovedindgangen til administrationsbygningen kommer til at ligge på Vejlevej. Visualisering: Tegnestuen Mejeriet

Den ene bygning er selve garageanlægget, hvorfra brandkøretøjerne skal rykke ud. Den anden bygning huser administrationen og de faciliteter, brandfolkene har brug for i det daglige.

Det vil bl.a. sige hvilerum, opholdsrum, køkken og baderum samt et undervisningslokale, der også kan bruges som kommandocentral i krisesituationer.

Er meget tilfredse med planerne for byggeriet

Nu har bygherren Kolding Kommune så indgået en aftale med List Byg, der som totalentreprenør vil gå i jorden i løbet af efteråret. den nye brandstation skal kunne tages i brug omkring 1. december næste år.

Læs også

Kolding tyvstarter kæmpe klimatilpasningsprojekt

Den nye brandstation bliver bygget efter inspiration af, hvordan man har bygget nye stationer andre steder i landet. Dertil er bygningernes indretning fastlagt i et tæt samarbejde med dem, der skal bruge stationen, når den står færdig. Det er bl.a. de ansatte brandfolk, de frivillige og det administrative personale.

– Vi er meget tilfredse med planerne for byggeriet, og vi glæder os til at kunne flytte ind i en ny, moderne og fuldt ud funktionel brandstation om cirka halvandet år, siger beredskabsdirektør i TrekantBrand, Jarl Vagn Hansen.

Har brug for en fremtidssikret station

Det er Kolding Kommune, der ejer den nye brandstation, som TrekantBrand skal leje sig ind i. Borgmester Knud Erik Langhoff, der også er formand for Beredskabskommissionen, siger:

Læs også

Brandtest viser vejen: Det er sikkert at genanvende træspær

– Det er dejligt, at processen går efter planen, så vi snart kan se frem til en nye brandstation. Vi har et stærkt brandberedskab i Kolding, der har brug for en fremtidssikret station, og det får vi altså om ca. halvandet år. Jeg ser frem til at følge byggeriet og glæder mig til, at det står færdigt, så beredskabet kan komme i nye, moderne rammer. På den nye placering er der let adgang til motorvejsnettet og en forbedret adgang til den nordvestlige del af kommunen.

Det bliver List Byg, der som totalentreprenør skal opføre Koldings nye brandstation. Brandfolkene får bl.a. hvilerum, opholdsrum, køkken og baderum og undervisningslokale. Visualisering: Tegnestuen Mejeriet

Relateret indhold