Cowis elaftale bidrager til ny solcellepark på Lolland

Ingeniørvirksomheden har indgået et partnerskab med Better Energy om en 10-årig elkøbsaftale, der forventes at bidrage til, hvad der svarer til 43.000 danskeres årlige elforbrug.

De har før arbejdet sammen om dele af udviklingsarbejdet ifm. den ene parts solcelleparker, og nu har Cowi Danmark og Better Energy indgået en 10-årig elkøbsaftale – en såkaldt Power Purchase Agreement (PPA).

– En PPA er ikke kun et valg om at bevæge sig mod mere bæredygtig forretningspraksis, den bidrager også direkte til overgangen til grøn energi, siger Mikkel Thorup, direktør for elkøbsaftaler i Better Energy.

Nej til fossile brændstoffer

Aftalen ligger i tråd med Cowis fokus på initiativer relateret til bæredygtig energi, store infrastrukturprojekter, bæredygtige bygninger og klimatilpasning og vand.

Det fortæller Group CFO, Natalie Shaverdian Riise-Knudsen, og henviser til, at virksomheden ud over at indkøbe supplerende vedvarende energi har valgt at afstå fra at indgå i projekter, der vedrører udvinding af fossile brændstoffer for effektivt at reducere miljøpåvirkningen:

– Bæredygtighed er rygraden i Cowis DNA.

Læs også: Cowi: Der er både en klima- og værdikamp, som skal vindes

– Derfor har vi bl.a. sagt aktivt nej til projekter, der vedrører udvinding af fossile brændstoffer, og med denne PPA med Better Energy er vi med til at sikre, at der tilføres ny, grøn strøm til elnettet.

Endnu et anlæg og grøn strøm til lokale

Med aftalen bidrager ingeniørvirksomheden til opførelsen af en ny Better Energy-solcellepark med en forventet årlig produktion på 70 GWh strøm svarende til omkring 43.000 danskeres årlige elforbrug.

Den 55 hektar store solcellepark er placeret tæt på Hoby i Lolland Kommune.

Læs også: Rekordvækst i Cowi: Udviklingen fortsætter i 2023 – men på et lidt lavere niveau

Der er indgået kontrakter på strømmen fra solcelleparken ved Hoby, men lokale virksomheder fra Lolland får snart også mulighed for at aftage lokalproduceret, grøn strøm. Better Energy planlægger nemlig at etablere endnu et solcelleanlæg ved Gerringe på Sydlolland, der – efter en netop indgået aftale mellem virksomheden og Lolland Kommune – skal give lokale virksomheder i kommunen mulighed for at komme forrest i køen og købe grøn strøm på attraktive vilkår.

Relateret indhold