Nordmænd fandt inspiration i Aarhus

Det norske "Betongelementforeningen" har sammen med en gruppe norske arkitekter været på studietur til Aarhus for at søge inspiration i de nye byggerier.
I forbindelse med studieturen til Aarhus roses blandt andre de danske bygherrer for at have mod til de spændende projekter. Foto: Torben Jastram.
I forbindelse med studieturen til Aarhus roses blandt andre de danske bygherrer for at have mod til de spændende projekter. Foto: Torben Jastram.

Den norske sammenslutning af virksomheder inden for betonindustrien, “Betongelementforeningen”, har netop været på inspirationsrejse til Aarhus. Med på turen havde de inviteret arkitekter fra 13 forskellige norske arkitektkontorer, og målet var at få et indblik i dansk arkitektur, materialevalg og byudvikling. Det skriver det norske medie Byggeindustrien.

Der var i forbindelse med turen stor ros til den danske byggebranche – og i særdeleshed til de danske arkitekter.

Modige bygherrer

Direktøren i “Betongelementforeningen”, John-Erik Reiersen, mener, den norske byggebranche kan lære meget af den danske.

– Den dag vi sætter os ned og siger, at nu er vi udlærte, da har vi tabt. Danske arkitekter har utroligt flotte projekter, og de har bygherrer, som tør kaste sig ud i spændende byggeprojekter. Specielt i Aarhus foregår der meget byudvikling, og udbygningen af havnefronten ligner meget det, der sker i norske byer i dag, siger han til Byggeindustrien.

De store projekter Dokk1 og Moesgård Museum fremhæves i den sammenhæng, og i den forbindelse ser John-Erik Reiersen Moesgård Museum som noget helt specielt.

– Det er kæmpestort, men det er samtidigt blevet bygget på en måde, som ikke dominerer terrænet. På den måde har man taget vare på et følsomt naturområde, siger han.

Relateret indhold