Fokus: Nyt p-hus i Holstebro

Visualisering: Sweco Architects A/S.
Visualisering: Sweco Architects A/S.

Om projektet

  • Start/slut: April 2016/januar 2017
  • Areal. 10.000 kvm.
  • Budget: 34 mio. kr.
  • Bygherre: Holstebro Kommune
  • Bygherrerådgiver: Bascon A/S
  • Arkitekt: Sweco Architects A/S
  • Ingeniør: Alectia A/S
  • Totalentreprenør: Murer- og Entreprenørfirmaet Kaj Bech A/S

UGENS PROJEKT – Holstebro Kommune planlægger opførelse af nyt parkeringshus. Projektet omfatter opførelse af et nyt parkeringshus på hjørnet af Skolegade og Bisgårdgade med plads til 400 biler.

Parkeringshuset udføres som 10.000 kvadratmeter stor bygning i 10 plan, hvor de øverste plan udføres delvist tilbagetrukket, og i et samspil med nærliggende omgivelser.

P-husets base vil fremstå som insitustøbt beton beklædt med en trælistebeklædning. Facaden består af en perforerede hvidlakerede metalplader. Under halvdelen af det nye p-hus vil der komme et nyt rekreativ område med indtænkte LAR løsninger, scene og pitstop for gående og cyklende.

Lyssætning i top

Der er i projektet lagt et stort fokus på tryghedsskabende elementer, så som gode oversigtsforhold, lyssætning af karakteristiske træer, lyssætning af selve p-huset og dets facade, samt lyssætning af den gennemgående cykel/gå stil under bygningen igennem to tunneller.

Bascon A/S tilknyttet som bygherrerådgiver. Arbejdet udføres i totalentreprise af Kaj Bech A/S med Sweco Architects A/S som arkitekt og Alectia A/S som ingeniør.

Byggefakta A/S leverer hver uge “Ugens Projekt” til Dagens Byggeri. Projektet er hentet fra Byggefaktas database, som indeholder over 9.000 aktive danske byggeprojekter, dvs. stort set alle byggeprojekter i Danmark større end opførelse af en-families boliger.

Virksomheden overvåger den danske bygge- og anlægsbranche og er den førende leverandør af information om byggeprojekter til byggeriets parter.

Se mere om Byggefakta A/S

Visualisering: Sweco Architects A/S.
Visualisering: Sweco Architects A/S.
Visualisering: Sweco Architects A/S.
Visualisering: Sweco Architects A/S.

Relateret indhold