Bygherrerne har forstået værdien af lys

Gottlieb Paludans lysdesigner, Jesper Ravn, oplever, at bygherrerne har en forståelse for, at den rigtige belysning kan løfte kvaliteten af et projekt.
Lysdesigner Jesper Ravn (th) holdt under Building Green Aarhus et oplæg om arkitektur og belysning. Foto: Kristian Troelsen.
Lysdesigner Jesper Ravn (th) holdt under Building Green Aarhus et oplæg om arkitektur og belysning. Foto: Kristian Troelsen.

Lysdesigner hos Gottlieb Paludan Architects, Jesper Ravn oplever en stor vilje og lyst til at bruge lyset i dansk arkitektur. Også hos bygherrerne, der skal betale for det.

– Lys og arkitektur er ikke to forskellige ting. Hos Gottlieb Paludan Architects mener vi ikke, at de to ting kan skilles ad. Jeg er jo både arkitekt og lysdesigner og jeg bestræber mig lige så meget på at skabe vellykket arkitektur som vellykket lys. Og jeg mener, at abygherrerne er temmelig villige til at interessere sig for lyset, for de kvaliteter, man opnår, er så åbenlyse. Selvfølgelig er der nogle gange problemer med økonomien, men i rigtig mange sammenhnge viser det sig, at lyset er en forsvindende lille del af både anlægs- og driftsomkostningerne, siger Jesper Ravn, der på Building Green Aarhus holdt et oplæg om brugen af lys.

Generelt er det største problem, Jesper Ravn ser i brugen af lys, at der er for meget af det, og at det render for mange steder hen, hvor det ikke behøver at være.

Se Jesper Ravn fortælle om brugen af lys i arkitekturen øverst i arkitekturen.

Se Jesper Ravn fortælle om brugen af lys i arkitekturen.

Relateret indhold