Alle gode gange træ for 3XN i Toronto

Tegnestuen kan føje et nyt projekt til de to eksisterende i Bayside-havnekvarteret. Denne gang Nordamerikas højeste moderne kontorbygning i træ.
3XN designer Nordamerikas højeste kontorbygning i træ. Visualisering: 3XN.
3XN designer Nordamerikas højeste kontorbygning i træ. Visualisering: 3XN.

Udviklingsselskabet Hines har valgt danske 3XN til at designe den første kontorbygning i det nye havnekvarter Bayside, der ligger ved Lake Ontario i Toronto.

Bygningen bliver med sine 10 etager fordelt på 42 meter den højeste moderne kontorbygning udført i træ i hele Nordamerika. Facaden i glas sikrer en optimal udnyttelse af dagslys samt udsigt over Lake Ontario.

Bygningen bliver med sine 10 etager fordelt på 42 meter den højeste moderne kontorbygning udført i træ i hele Nordamerika. Visualisering: 3XN.
Bygningen bliver med sine 10 etager fordelt på 42 meter den højeste moderne kontorbygning udført i træ i hele Nordamerika. Visualisering: 3XN.

3XN kan derved føje endnu en bygning til sin Bayside-portefølje, der allerede tæller beboelsesejendommene Aquabella og Aqualuna, der ligeledes opføres i det nye havnekvarter, som lige nu gennemgår en større transformation.

I sidste uge var der international hæder til Aqualuna-projektet, da det vandt en pris ved Mipim/AR Future Project Awards.

T3 Bayside er designet til at være et markant vartegn for den nye bydel og vil bidrage til at skabe liv og aktivitet i området. Udover kontorfaciliteter er der i stueplan plads til butikker, cafeer og gallerier, som er

med til at gøre den centrale plads foran bygningen til et offentligt hjerte i bydelen, som omfatter lige dele landskabselementer, fungerer som socialt mødested, opholdssted og adgangsvej til havnefronten. T3 Bayside indlejrer sig området med respekt for de omkringliggende bygninger og skaber gennem designet en fornemmelse af menneskelig skala.

Højeste træbygning

– Med T3 Bayside sætter vi fokus på at skabe fleksible og funktionelle kontorfaciliteter, som kan imødekomme de meget forskelligartede behov moderne virksomheder har i dag og i fremtiden, siger Kim Herforth Nielsen, grundlægger og kreativ direktør hos 3XN.

Den nye kontorbygning, der har fået navnet T3 Bayside. Visualisering: 3XN.
Den nye kontorbygning, der har fået navnet T3 Bayside. Visualisering: 3XN.

T3 Bayside bliver den højeste, moderne kontorbygning i træ i Nordamerika. At bygge i træ har en lang række fordele både i forhold til bæredygtighed og indeklima, opførelsen tager kortere tid og selve konstruktionen er designet til at kunne skilles ad igen, så alle dele kan genbruges i en ny bygning eller til andre formål. Da træ er et let materiale, kræver det færre ressourcer at håndtere og transportere og det er muligt at behandle materialet med naturlige midler uden gift for at forebygge råd. Træ skaber god akustik, og eftersom træ kan ånde, kan det optage og frigive fugt og bidrager på den måde til et naturligt reguleret indeklima.

– Med Canadas enorme skovarealer er det oplagt at bygge i træ, siger Jens Holm, partner og leder af 3XNs kontor i New York.

Relateret indhold