Jobskifte: Fra kommunaldirektør i Varde til havnedirektør i Hvide Sande

Hvide Sande Havn har fundet sin nye direktør i Vardes erfarne kommunaldirektør Mogens Pedersen. At han dertil er jurist og bl.a. har haft ansvaret for det tekniske område i havnens hjemkommune, er kun en fordel.
57-årige Mogens Pedersen er uddannet jurist og har tidligere arbejdet med det tekniske område i Ringkøbing-Skjern Kommune. Begge dele vil komme ham til gavn i jobbet som havnedirektør i Hvide Sande, som han tiltræder d. 1. marts. Foto: Hvide Sande Havn
57-årige Mogens Pedersen er uddannet jurist og har tidligere arbejdet med det tekniske område i Ringkøbing-Skjern Kommune. Begge dele vil komme ham til gavn i jobbet som havnedirektør i Hvide Sande, som han tiltræder d. 1. marts. Foto: Hvide Sande Havn

Det bliver 57-årige Mogens Pedersen, som fremadrettet skal stå i spidsen for den videre udvikling af Hvide Sande Havn og miljøet omkring den.

Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør for Varde kommune, hvor han har været de seneste 10 år. Før dette har han haft adskillige stillinger i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor han blandt andet har haft ansvaret for det tekniske område.

Hans fokus bliver i høj grad den videre implementering af havnens ‘Strategi 2025’, der skal sikre flere offshore kontrakter og udvikling at havnens transportforretningen samtidig med at fiskeriet fortsat skal understøttes bedst muligt.

Han skal dertil opretholde fortsat fokus på at implementere den nye arealdisponeringsplan og tiltrække investorer, der kan medvirke til at udvikle turismen i Hvide Sande.

Læs også: Havvinden blæser el, jobs og vækst til Hvide Sande

– Det er tydeligt for mig, at der er rigtigt gode udviklingsmuligheder indenfor alle havnens forretningsben – ikke mindst den grønne omstilling. (…) Havnen har en helt central rolle i byen. Jeg brænder for at være med til at præge en fortsat udvikling af havnen på en måde, der også bidrager til Hvide Sandes udvikling. En udvikling, der skal ske i respekt og samspil med de mange stærke kræfter og kulturer, der er i Hvide Sande, udtaler Mogens Pedersen, der privat er bosat i nabobyen Ringkøbing.

Læs også: Stormgade1 – Nyt centrum i Hvide Sande

Bestyrelsesformand Hvide Sande Havn, Hans Schneider, siger:

– Kompleksiteten i jobbet er høj og man skal kunne navigere situationsbestemt og velafstemt i forhold til de mange forskelligartede samarbejdspartnere og interessenter, der opererer på Hvide Sande Havn. Mogens kommer med en solid erfaring i at arbejde med komplekse problemstillinger og håndtere mange forskellige interesser. At han så samtidig som jurist har et indgående kendskab til både lovgivning og myndighedsarbejde, kommer til at blive en fordel i netop dette job.

Relateret indhold