Fra gråt erhverv til grønt boligområde – 198 boliger klar før tid

Boligprojektet Carl Bro Haven i Glostrup vil stå færdigt flere måneder før planlagt, fortæller bygherren ifm. rejsegildet.
Visionen for projektet er at skabe et bymiljø rigt på natur og med fokus på fællesskab for både de eksisterende beboere og deres kommende naboer. Visualisering: Juul Frost Arkitekter.
Visionen for projektet er at skabe et bymiljø rigt på natur og med fokus på fællesskab for både de eksisterende beboere og deres kommende naboer. Visualisering: Juul Frost Arkitekter.

Den danske civilingeniør Carl Bro (f. 1926) er manden bag virksomheden af samme navn, som den velkendte arkitekt- og ingeniørvirksomhed Sweco bl.a. er bygget på fundamentet af.

I Glostrup på den københavnske vestegn hyldes erhvervslederen nu med et boligbyggeri, Carl Bro Haven, med i alt 198 nye 2-4-værelses lejeboliger.

Visualisering: Juul Frost Arkitekter.
Visualisering: Juul Frost Arkitekter.

– Jeg er glad for, at ATP Ejendomme med Carl Bro Haven kan bidrage til Glostrups positive udvikling og glæder mig til denne sidste fase i byggeriet, så vi kan gøre boligerne og de grønne arealer parat til indflytning – endda flere måneder tidligere end forventet, siger Tobias Max Poulsen, som repræsenterer bygherren på projektet, siger boligprojektchef i ATP Ejendomme, Tobias Max Poulsen.

Solceller, biodiversitet og fremtidssikret

Visionen for projektet er at skabe et bymiljø rigt på natur og med fokus på fællesskab for både de eksisterende beboere og deres kommende naboer.

Carl Bro Haven rummer bl.a. et fælles orangeri og grønne fællesområder, der inviterer til både samvær og afslapning – og med både skov og indkøb inden for rækkevidde.

Læs også: Nedtagning af domicil giver stor mængde genanvendelige byggematerialer

– Med Carl Bro Haven har vi forsøgt at løfte grunden fra gråt erhvervsbyggeri til et attraktivt og grønt boligområde. Det lader vi til at lykkes rigtig fint med, og at projektet med al sandsynlighed står klar til beboere væsentlig før beregnet, må siges at være godkendt, siger Kennet Kruse, projektchef og partner i V8 Construction, som er entreprenør på projektet.

Byggeriet forventes at blive DGNB-certificeret til guld på baggrund af bl.a. solceller, der placeres på hver tagflade med forventet besparelse på ca. 30.000-35.000 kwh årligt; strategi for biodiversitet, der prioriterer naturlig blomstring og frøsætning og undgået invasive plantearter; fremtidssikring af bygningen med mulighed for at ændre på bolig- og romstørrelse i fremtiden.

Udlejning af lejlighederne starter til foråret.

Relateret indhold