Hærvejsløsning skal tage hensyn til Billund

Der foreligger tre løsningsforslag for en kommende midtjysk motorvej, men regeringen vil have en fjerde.
Regeringen ønsker en midtjysk motorvejsløsning, der i endnu højere grad kan betjene lufthavnen i Billund. Foto: Colourbox.
Regeringen ønsker en midtjysk motorvejsløsning, der i endnu højere grad kan betjene lufthavnen i Billund. Foto: Colourbox.

Transportminister Hans Chr. Schmidt oplyser i et svar til socialdemokraten Jesper Petersen, at Vejdirektoratet i en strategisk analyse af en midtjysk motorvejskorridor fra 2013 har screenet tre linjeføringer:

En vestlig linjeføring fra E45 ved Christiansfeld til E45 nord for Hobro i en linieføring vest om Viborg (korridor A).

I regeringsgrundlaget har regeringen ganske rigtigt peget på, at vi vil igangsætte en undersøgelse af en ny midtjysk motorvej på strækningen Give-Billund-Lunderskov.

Hans Chr. Schmidt Transportminister

En “hærvejsløsning” fra E45 ved Christiansfeld til E45 nord for Hobro i en linieføring øst om Viborg (korridor B).

En østlig linjeføring fra E45 ved Vejle S til E45 nord for Hobro i en linieføring øst om Viborg (korridor C).

– I regeringsgrundlaget har regeringen ganske rigtigt peget på, at vi vil igangsætte en undersøgelse af en ny midtjysk motorvej på strækningen Give-Billund-Lunderskov. Regeringen har peget på behovet for at undersøge en vestligere linjeføring end den, der er screenet i de strategiske analyser, fordi den ikke i samme omfang berører de naturskønne områder ved Vejle Ådal og i højere grad vil kunne betjene den internationale lufthavn i Billund, forklarer Hans Chr. Schmidt.

Af Vejdirektoratets screening fremgår det, at korridor A er opdelt i fem delstrækninger, hvor delstrækning 4 går mellem Give og Lunderskov, og delstrækning 5 går mellem Lunderskov og Christiansfeld. Delstrækning 4 har et samlet anlægsoverslag på cirka 3,9 milliarder kroner, mens delstrækning 5 har et samlet anlægsoverslag på cirka 2 milliarder kroner.

Da den fjerde og sidste linjeføring endnu ikke er undersøgt, er det ifølge ministeren ikke muligt at oplyse et anlægsoverslag.

Relateret indhold