International hæder til Cowi

En international jury hædrer Cowi og lederudviklings- og kompetencevirksomheden Mannaz for deres tilgang til projektlederudvikling. Det er især en helt ny måde at tænke og gennemføre projektledelse på, der har sikret de to virksomheder hæderen.
Cowi og Mannaz' program for projektlederudvikling krones nu med en Excellence in Practice Gold Award. Foto: Colourbox.
Cowi og Mannaz' program for projektlederudvikling krones nu med en Excellence in Practice Gold Award. Foto: Colourbox.

For fem år siden igangsatte Cowi og Mannaz et såkaldt Project Management Academy. Det skete for at professionalisere de mere end 13.000 projekter, som Cowi deltager i over hele verden. Det er resultatet af dette forløb, der nu krones med den mest prestigefyldte pris for kompetenceudvikling af ledere, den såkaldte Excellence in Practice Gold Award (EiP).

Tankesættet bag har allerede givet betydelige forbedringer på Cowis bundlinje, og samtidig er kundetilfredsheden steget betydeligt, ligesom antallet af klager er faldet markant.

Den uddannelse og træning, som vores projektledere får gennem akademiet, har fået dem til at reagere hurtigere, når et projekt bliver udfordret.

Lars-Peter Søbye Adm. direktør i Cowi

– For os har projektledelsesakademiet været en sand game changer. Og jeg tør godt sige, at uden dét ville vi aldrig have opnået den succes, vi ser i dag. Den uddannelse og træning, som vores projektledere får gennem akademiet, har fået dem til at reagere hurtigere, når et projekt bliver udfordret. Det har betydet, at vi har været i stand til at forbedre kvaliteten i projekterne betydeligt, samtidig med at kundetilfredsheden er steget markant. Ikke mindst disse ting har været en stærkt medvirkende årsag til, at vi for andet år i træk har leveret det bedste økonomiske resultat i vores 85-årige historie, siger adm. direktør i Cowi, Lars-Peter Søbye, i en pressemeddelse.

Client Director hos Mannaz, Dorthe Thyrri Rasmussen, udtaler:

– Den anerkendelse, vi nu har fået, er en international blåstempling af vores læringsmetoder. Vi har i mange år kunnet dokumentere effekten af vores metoder, når vi taler indlæring. Det interessante – ja, næsten revolutionerende – er, at vi nu også er i stand til at dokumentere, at læringsmetoderne har en reel og målbar effekt på bundlinjen. Læring er med andre ord en rigtig god forretning.

Project Management Academy kører nu på fjerde år, og flere end 450 projektledere har deltaget.

Relateret indhold