WSP overtager Golder

Verdens største miljøkonsulentfirma ser dagens lys.
Handlen mellem WSP og Golder er faldet på plads og skaber tilfredshed hos både Per Christensen og Marlene Thorman. Pressefoto.
Handlen mellem WSP og Golder er faldet på plads og skaber tilfredshed hos både Per Christensen og Marlene Thorman. Pressefoto.

Om parterne

  • WSP er en af verdens førende rådgivningsvirksomheder med 54.000 medarbejder på verdensplan, hvor cirka 475 er ansat i Danmark. Det betyder, at Danmark har adgang til eksperter i hele verden inden for transport, infrastruktur, byggeri, miljø, energi og industri.
  • Golder blev grundlagt i 1960 i Canada og er en rådgivningsvirksomhed med 7000 medarbejdere i mere end 30 lande. Golder rådgiver blandt andet inden for mineindustri, produktion, olie og gas og infrastruktur.

I december sidste år annoncerede WSP, at de havde indgået aftale om at købe Golder, der er et globalt konsulentfirma med over 7000 ansatte og 60 års erfaring i at levere rådgivning inden for jord- og miljøområdet.

Nu er overtagelsen af Enterra Holdings Ltd., som er holdingselskab for Golder Associates (“Golder”), endeligt gennemført.

Bedre til bæredygtighed i byggebranchen

I Danmark har WSP en stærk position inden for blandt andet bæredygtighed og klima, og med købet af Golder bliver denne position nu yderligere styrket.

– Købet af Golder betyder for os i Danmark, at vi bliver endnu stærkere på bæredygtighedsdagsordenen. Vi får blandt andet tilført spidskompetencer inden for nedrivning og genanvendelse i byggebranchen, som er et område, vi ser et stort udviklingspotentiale i. Sammenlægningen af WSP’s og Golders kompetencer vil styrke os i vores arbejde med at skabe fremtidssikrede løsninger for vores kunder, siger administrerende direktør i WSP Danmark, Per Christensen.

Golders 10 danske medarbejdere, der indtil nu har haft deres base i Lyngby, får nu en masse nye kolleger, og de kommer inden for den nærmeste fremtid til at flytte ind hos WSP i Høje-Taastrup.

– Det er et super godt match for os, og vores kompetencer supplerer hinanden rigtigt godt. Vi kommer til at fortsætte med at lave det vi altid har været gode til, nu kan vi bare endnu mere. Vi bliver en del af en stor organisation, der er i vækst, og jeg ser frem til de spændende opgaver, vi kommer til at udvikle sammen, siger direktør i Golder Danmark, Marlene Thorman.

Vokser på verdensplan

Globalt set er WSPs sammenlægningen med Golder en vigtig begivenhed.

– I dag har vi nået en milepæl for WSP, Golder og vores 54.000 medarbejdere rundt om i verden, når vi begynder vores rejse sammen som det førende globale miljøkonsulentfirma, fortæller President og Chief Executive Officer hos WSP, Alexandre L’Heureux, og fortsætter:

– Denne sammenlægning bidrager direkte til realiseringen af de mål, vi satte i vores globale strategiplan for 2019-2021. Vi forventer, at tilføjelsen af Golder vil bidrage til både strategisk vækst og værdiskabelse i mange år fremover.

Relateret indhold