Balder vil opføre 240 boliger i Espergærde

Det gamle industriområde skal forvandles til en levende bydel. Balder Danmarks boligprojekt står efter planen færdigopført om ca. to år.
Balders projekt i Espergærde får omkring 200 lejligheder og 40 rækkehuse. Illustration: Balder Danmark.
Balders projekt i Espergærde får omkring 200 lejligheder og 40 rækkehuse. Illustration: Balder Danmark.

Om projektet

  • Bygherre: Balder Danmark
  • Totalentreprenør og udvikler: Raundahl & Moesby
  • Arkitekter: ERIK arkitekter
  • Rådgivende ingeniør: Niras

Balder Danmark vil investerer i det nye boligområde i Espergærde, og ejendomsselskabet ser store muligheder i det gamle industriområde.

Projektet skabes i et samarbejde mellem Balder Danmark, Raundahl & Moesby, Erik arkitekter og Niras og opføres på det område, hvor lingerivirksomheden Triumph tidligere har haft til huse. Projektet rummer ca. 200 lejligheder med 2-5 værelser samt ca. 40 rækkehuse i varierende størrelser.

I dag ligger en del af Espergærdes tidligere industriområde ubenyttet hen. Den nye lokalplan bygger på ønsket om at skabe en levende bydel med en varieret boligsammensætning. Der kan i hele det nye lokalplansområde i alt opføres ca. 700 boliger, butikker og forskellige former for erhverv.

– Vores ejendomme vil med de forskellige boligtyper tiltrække en bred beboergruppe til området, både børnefamilier, ældre, par, singler og unge. Vi vil arbejde fokuseret på at skabe gode rammer for fællesskab og trivsel, hvilket bl.a. kommer til udtryk i et fælleshus, legeområder og grønne arealer, fortæller Flemming Joseph Jensen, CEO hos Balder Danmark.

Ifølge arkitekt på projektet, Mai Alexandra Bogø, bliver det et attraktivt, grønt kvarter.

– Bebyggelsen i røde og brune teglsten etableres om en ny grøn stiforbindelse, som dels skaber sammenhængskraft i området men samtidig forbinder til de nærliggende rekreative områder. Bygningerne følger det skrånende terræn, og med et varierende etageantal nedtrappes højden, så bygningerne åbner sig mod syd. Det giver en spændende og dynamisk bygningsmasse med lys og åbenhed, fortæller hun.

Hos Raundahl & Moesby glæder man sig til at påbegynde opførelsen af ejendommen.

– Vi har arbejdet sammen med Balder Danmark tidligere, og vi kender og spejler os i deres krav til bl.a. kvalitet, bæredygtighed og boligsammensætning. Vi har således et godt fælles fundament at arbejde ud fra. Vi ser frem til at påbegynde opførelsen af projektet sammen med dem, lyder det fra Carsten Raundahl, adm. direktør hos Raundahl & Moesby.

Relateret indhold