Holbæk Sportsby er Årets Idrætsbyggeri

Fire sjællandske byggerier var nomineret til den første Årets Idrætsbyggeri.
Holbæk Sportsby blev indviet i juni 2019. Foto: Kullegaard.
Holbæk Sportsby blev indviet i juni 2019. Foto: Kullegaard.

Nohrcon har i flere år kåret Årets skolebyggeri og Årets sundhedsbyggeri, og i 2020 er prisuddelingen så udvidet til også at omfatte Årets Idrætsbyggeri.

Holbæk Sportsby stak af fra konkurrenterne og vandt den offentlige afstemning foran Amager Bakke, Helsingør Stadion og K.B. Hallen.

Holbæk Sportsby består indendørs blandt andet af badminton-, tennis- og squashbaner, svømmehal, bordtennissal, fitnesscenter, håndboldbaner, klubzone og meget andet. Udendørs er der 47 hektar baneanlæg og rekreative arealer, blandt andet 10 fodboldbaner, fodbold- og atletikstadion, tennisbane og padelbaner.

– Holbæk Sportsby er i høj grad udviklet på baggrund af ønsker og behov fra kommunens foreninger. Prisen for Årets Idrætsbyggeri 2020 betyder for os, at vi er lykkedes med at lytte til de mange interessenter, der har været involveret i tilblivelsen. Det er et projekt, som skal tilgodese mange forskelligartede behov og har en stor betydning for foreningslivet i Holbæk samt den regionale udvikling. Det er vi hos Kullegaard umådelig stolte af at have ydet et bidrag til, siger Nicolas Munkø, designleder og medejer i Kullegaard.

Holbæk kan med de nye rammer om idrætten være vært for både nationale og internationale stævner. Sportsbyen giver samtidig gode muligheder for, at almindelige borgere kan udfolde sig fysisk, både sammen og hver for sig.

Kåringen af Årets idrætsbyggeri har til formål at sætte fokus på og debattere godt idrætsbyggeri til inspiration for andre og til gavn for landets borgere. Det er også baggrunden for temadagen “Fremtidens idrætshaller og sportsfaciliteter”, hvor vinderprojektet netop er blevet offentliggjort ved en rundvisning i sportsbyen.

Relateret indhold