Hvem skal have Energi- og miljøprisen 2020?

Hvad har Salling Group, Connie Hedegaard og Kolding Kommune til fælles? De har alle modtaget Energiforum Danmarks Energi- og miljøpris. En pris som Energiforum Danmark uddeler til personer, organisationer og virksomheder, der har ydet en inspirerende indsats for intelligent energiudnyttelse. Men hvem skal have prisen i 2020?
Salling Group vandt prisen i 2019.  Her er det Benjamin Glindvad fra salling Group flankeret af formand Lars Thygesen og næstformand Signe Sønderskov. Foto: Julie Malmström.
Salling Group vandt prisen i 2019. Her er det Benjamin Glindvad fra salling Group flankeret af formand Lars Thygesen og næstformand Signe Sønderskov. Foto: Julie Malmström.

Sidste 10 års vindere

  • 2019: Salling Group
  • 2018: EnergyLab Nordhavn
  • 2017: Københavns Lufthavne A/S
  • 2016: Espergærde Gymnasium og HF
  • 2015: Coloplast
  • 2014: Connie Hedegaard, Klimakommissær
  • 2013: Jørgen Steen-Nielsen, Information
  • 2012: Region Sjælland, REEZE-projektet
  • 2011: Kolding Kommune
  • 2010: Fiberline Composites

Siden 1984 har Energiforum Danmark sat pris på gode og inspirerende eksempler på intelligent energiudnyttelse, energieffektiv drift og visionært arbejde for at fremme den grønne omstilling. Men hvem skal der sættes pris på i 2020? Hvem skal vinde Energi- og miljøprisen i 2020?

Energiforum Danmark er på jagt efter personer, organisationer og virksomheder, der har gjort en inspirerende indsats for intelligent energiudnyttelse.

– Prisen gives til den imponerende og inspirerende indsats og de visionære tiltag, som motiverer andre. Men kan også gives for det lange seje træk, som fortjener anerkendelse og gentagelse. Der er nemlig mange, der har været i gang med klima- og energiindsatsen længe, og det er ikke diskvalificerende at være på forkant, siger formand for Energiforum Danmark, Lars Thygesen.

Alle gode forslag til jagten på kandidater til årets Energi- og miljøpris kan sendes til Energiforum Danmark frem til 1. februar.

Festlig hyldest fra 350 energiildsjæle

Vinderen af Energi- og miljøprisen får et kunstværk og et diplom, som overrækkes på årets største energi-event Energiforum 2020. Her bliver vinderne fejret og hyldet af mere end 350 energiildsjæle.

– Når vi overrækker prisen på Energiforum 2020, er det fordi, der ikke er nogen anden sammenhæng, hvor man samler så mange, der arbejder professionelt med bygninger, energi og grøn omstilling i praksis, som vi gør på Energiforum 2020. På den måde mærker vinderen, helt bogstaveligt, den anerkendelse og opbakning, der ligger bag prisen, og samtidig får deltagerne mulighed for at indgå i dialog og networking med vinderen, hvilket giver prisoverrækkelsen en ekstra dimension, siger næstformand i Energiforum Danmark, Signe Sønderskov.

Energiforum 2020 finder sted på Hotel Nyborg Strand d. 3.-4. marts. Du kan se programmet her.

Relateret indhold