En million kilometer

James Foley købte i 2008 en brugt Ford Transit Connect fra 2007. Det har han ikke fortrudt.
James Foley ser jeg ingen grund til, at hans 11 år gamle Ford Transit Connect ikke skulle kunne klare endnu en million km. Foto: Ford.
James Foley ser jeg ingen grund til, at hans 11 år gamle Ford Transit Connect ikke skulle kunne klare endnu en million km. Foto: Ford.

En dag stod kilometertælleren på 999.999 km, og der blev den stående. Fabrikken havde måske ikke forestillet sig, at bilen nogensinde ville komme til at køre så langt. I hvert fald måtte ejeren på værksted for at få nulstillet tælleren.

Værkstedet gjorde dette uden beregning. Det manglede måske også bare, for ejeren – irske James Foley – har nemlig været en flittigt tilbagevendende kunde hos Ford i Boland’s of Wexford i det sydøstlige Irland. Dog ikke for at få motoren repareret.

Men for at få den serviceret. Det har han gjort med nærmest religiøs punktlighed efter aldrig mere end 12.000 km. Lige så religiøs har han været i kravet om kun at anvende motorolie af den bedste kvalitet.

– Jeg ser bilens høje kilometertal som et resultat af de hyppige eftersyn og den gode motorolie. Faktisk ser jeg ingen grund til, at den ikke skulle kunne køre endnu en million kilometer, siger James Foley.

Motoren i Foley’s Connect er en såkaldt TDCI-motor med et slagvolumen på 1,8 liter. Bilen er af første generation, der så dagens lys i 2002 som varebil (Transit Connect) og som personbil (Tourneo Connect).

Relateret indhold