3.000 ungdomsboliger på vej i Aarhus

Op mod 3.000 nye ungdomsboliger skyder i de kommende år op i Aarhus Kommune.
Aarhus Havn er under kraftig udvikling, og i de kommende år opfører byens boligforeninger op mod 3.000 nye ungdomsboliger. Foto: Colourbox.
Aarhus Havn er under kraftig udvikling, og i de kommende år opfører byens boligforeninger op mod 3.000 nye ungdomsboliger. Foto: Colourbox.

Af Kristian Troelsen

Om få uger får unge over hele landet at vide, om de er optaget på deres drømmeuddannelse, og igen i år vil mange af dem efterfølgende søge en bolig i Aarhus. Det skaber pres på byens ungdomsboliger, og i Aarhus Kommune arbejdes der på at få opført endnu flere boliger til byens studerende. Byens boligforeninger har således fået tilsagn til at bygge 2.972 nye ungdomsboliger i løbet af de næste fire år.

– De mange studerende er et af Aarhus’ særlige kendetegn, og som kommune har vi en særlig forpligtelse til at sørge for, at der er gode boliger til de unge aarhusianere. Derfor glæder det mig også, at der allerede nu er op mod 3.000 ungdomsboliger på tegnebrættet for de kommende år, og vi skal herefter sikre, at vi fortsætter den gode kurs, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Stor stigning

Foruden de almene ungdomsboliger opføres en række private kollegieboliger, ligesom der opføres tusindvis af både private og almene et- og to-værelses boliger, som også er egnet til studerende.

Aarhus Kommune har boliggaranti for alle, der starter på en uddannelse efter sommerferien, og hos Kollegiekontoret, der administrerer fordelingen af ungdomsboliger i Aarhus, oplever man igen i år rekordstor efterspørgsel fra de nye studerende.

– De seneste år er efterspørgslen vokset 5-10 procent årligt, og denne tendens ser ud til at fortsætte, siger Per Juulsen, direktør hos Kollegiekontoret.

Relateret indhold