Kampagne vil slå et slag for LED

Detailbranchen skal skifte deres eksisterende lyskilder ud med LED. Sådan lyder opfordringen fra Energistyrelsen, der igangsætter ny kampagne.
Udskiftning til LED skal give flere penge på bundlinjen for landets forretninger. Foto: Colourbox.
Udskiftning til LED skal give flere penge på bundlinjen for landets forretninger. Foto: Colourbox.

I en ny kampagne kaldet ‘Mindre strøm – Mindre bundlinje’ opfordrer Energistyrelsen landets virksomheder til at undersøge, hvor meget de kan spare på at udskifte deres halogenspots, sparepærer eller lysstofrør ud med LED.

I en særlig beregner kan man således ved indtastning af ens nuværende lyskilder finde ud af, hvor meget der er at spare ved at udskifte til LED-belysning.

En af baggrundene for kampagnen er udsigten til blandt andet et bedre indeklima i landets butikker. Dårligt indeklima i forretninger kan ifølge styrelsen skyldes for høje rumtemperaturer på grund af varmen fra de nuværende lyskilder.

Som led i kampagnen tager Energistyrelsen på tur i 20 danske byer for at besøge landets butikker og vejlede indehaverne om, hvor mange penge der er at spare ved at skifte til LED.

sparenergi.dk/merebundlinje kan man både finde Energistyrelsens beregner samt se planen for butiksbesøgene i ugerne 39 til 43.

Relateret indhold