Enhedslisten vender tomlen ned for SF-Boligjobfradrag

Der er ikke opbakning fra Enhedslisten til SF's forslag om at genindføre Boligjobordningen mod til gengæld at fjerne selskabsskattelettelser.
Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, mener, at boligjobordningen er en dyr og socialt skæv ide. Pressefoto.
Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, mener, at boligjobordningen er en dyr og socialt skæv ide. Pressefoto.

De mange håndværkere, der står til at miste deres job på grund af, at regeringen sammen med SF og Enhedslisten har fjernet Boligjobordningen, skal ikke forvente Enhedslistens støtte til et forslag fra SF om at genindføre ordningen.

SF overraskede i sidste uge ved at foreslå selskabsskattelettelserne suspenderet mod til gengæld at finansiere en grøn Boligjobordning med fokus på energirenoveringer, men Enhedslistens mener kort og godt, at Boligjobordningen er “dyr og socialt skæv”.

– Det er en dårlig ide, mener Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen.

Dyre Job

Han kalder Boligjobordningen “hamrende socialt skæv” og siger videre:

– Hvorfor skal vi alle sammen betale for, at boligejerne i Nordsjælland får rabat på nye carporte og klimavenlige udestuer? Jeg er helt enig i, at vi har behov for at sætte skub i beskæftigelsen. Men hvorfor vi skal bruge fællesskabets penge til at give rabatter til husejerne i Nordsjælland, har jeg svært ved at se ideen med. Hvis det handler om at skabe job, er det meget dyre job, de skaber. Og så er det jo hamrende socialt skævt. I stedet for at sende håndværkerne til Nordsjælland, som Pia Olsen Dyhr og Lars Løkke vil, burde vi da hellere bruge de ressourcer og skattekroner på at renovere og energisikre skoler, børnehaver og plejehjem til gavn for os alle sammen. Det skaber mindst lige så mange job og har en langt bedre social balance, siger Frank Aaen.

Genopretning

Ikke overraskende er han “helt med på at afskaffe de selskabsskattelettelser, som SF selv var med til at indføre for to år siden”:

– Men så skal pengene bruges til social genopretning og tiltag, som kommer os alle sammen til gavn. Husk lige, at finansieringen af selskabsskattelettelser kom ved at SF sammen med de to nuværende regeringspartier og de øvrige partier i folketinget tog penge fra de studerende og kontanthjælpsmodtagerne. Desuden har vi jo, med SF, netop sat gang i en Grøn Investeringsfond, der kan understøtte energibesparelser i erhvervslivet, i de almene boliger og en række offentlige institutioner. Den fond giver både flere nye job og mere energibesparelse end en fortsættelse af VK’s Boligjobordning, siger Frank Aaen.

Relateret indhold