Fuld fart på renoveringen af Stenløse Kulturhus efter corona-forsinkelse

En renovering til seks millioner kr. skal omdanne Stenløse Kulturhus til et lyst, trygt og indbydende hus. Efter en tid som corona-testcenter går det omfattende arbejde med kulturhuset nu ind i sin afgørende fase.
På grund af corona, den anstrengte verdenssituation og forhøjede materialepriser er renoveringsarbejdet af Stenløse Kulturhus kommet senere i gang end planlagt. Når kulturhus står nyrenoveret i slutningen af året, vil der være lysere og plads til alle. Foto: Egedal Kommune
På grund af corona, den anstrengte verdenssituation og forhøjede materialepriser er renoveringsarbejdet af Stenløse Kulturhus kommet senere i gang end planlagt. Når kulturhus står nyrenoveret i slutningen af året, vil der være lysere og plads til alle. Foto: Egedal Kommune

Det har været svært, udfordrende og taget tid at komme i gang med nogle af de større greb, der skal udføres i Stenløse Kulturhus, der står foran en større renovering. Nu er der dog indgået aftale med entreprenøren Beatræ, og hen over sommeren og efteråret kommer der fuldt blus på renoveringen af Stenløse Kulturhus.

Byrådet har afsat midler til renoveringen i budgetforlig 2021, og nu går renoveringen ind i sin slutfase, så arbejdet kan færdiggøres inden udgangen af året, som oprindeligt planlagt.

– I grove træk koncentrerer vi os om lydisolering hen over sommeren og det tidlige efterår. Dernæst kaster vi os over at få mere lys i huset, at lægge rum sammen, ventilation, indgangsparti/foyer, nyt bibliotek osv. Det nye bibliotek bliver ekstra flot, fordi Egedal Kommunes Kunstråd for nylig har bevilliget penge til arkitektonisk kunst i biblioteksrummet, siger kulturhus-koordinator, Anders Greis.

Kommunen har udarbejdet skitser i samarbejde med Mangor & Nagel, der tidligere har deltaget i diverse nybyggerier (Frederikssundsvej, Stenvænget, Dalhaven, Det Fleksible Familiehus m.v.) og renoveringer (Ganløse Skole, Børnehuset Hvidehøj, Egedal Gymnasium og HF m.v.) i kommunen.

Det viser et opslag i Byggefaktas omfattende database over bygge- og anlægsprojekter i Danmark. Her oplyses det bl.a., at der er nok at gå i gang med i kulturhuset:

– Etablering af kontorfællesskab i stueetagen

– Nedbrydning af bærende vægge ved nye mødelokaler

– Glasvægge for bedre synlighed og lysindfald

– Maling

– Flytning og klargøring til Slægternes hus og Arkiv og Museum i nyt fælleslokale med tilhørende mødelokale og bogdepot

– Indretning

– Nye gulve

– Nyt inventar i børnebiblioteket i stueetagen

– Udskiftning af vinduer ved biblioteket og mødelokaler over foyer

– Varme samt strøm/el lægges om til mindre radiatorer, så der er mulighed for større vinduespartier

– Nedrivning af væg for at skabe mere plads samt udskiftning af elementer i nyt køkken.

Delvis lukning resten af 2022

Renoveringen af kulturhuset betyder en delvis lukning af husets faciliteter resten af året, så arbejdet kan udføres. Det til trods er der tydelig optimisme at spore hos Charlotte Haagendrup, formand for Kultur-, Fritids- og Erhvervsudvalget, som glæder sig til at kunne præsentere resultatet.

– Vores kulturhuse skal kunne trække alle ind og skabe et mødested, hvor fællesskabet kan gro. Vores demokrati er afhængig af gensidig forståelse og i det arbejde er det vigtigt at vi har steder, hvor alle er velkomne, uden først at have betalt et kontingent. Vores kulturhuse er vores fælles eje og med renoveringen, hvor vi har fokus på lys og tryghed, sikrer vi netop, at alle kan være med, siger hun og tilføjer:

– Det har været en svær proces i en periode med store omvæltninger i verden. Men nu er vi på sporet igen, og vi glæder os til at blive færdige med renoveringen, så vi sammen kan skabe verdens bedste fritids- og kulturliv i Kulturhuset.

Relateret indhold