Ny markant entreprenør konkurs – byggeri for over 1,2 milliarder kan blive ramt

Den Kolding-baserede entreprenør, Adsbøll Entreprise, har indgivet egenbegæring om konkurs.
Arkivfoto: Adsbøll.
Arkivfoto: Adsbøll.

Konkursen har allerede resulteret i, at boligbyggeriet Teglgaardshaven syd for Søndersø i Viborg er sat i stå. Det skriver Viborg Folkeblad.

Og ifølge researchvirksomheden Byggefaktas data er der igangværende og planlagte projekter for 1,266 mia. kroner heriblandt opførelse af 198 almene boliger i Vinge, byggeri af 144 nye lejligheder på den gamle Gasa-grund i Tilst ved Aarhus og 96 almene boliger i Holbæk.

Derudover har Adsbøll Entreprise indgået en 3-årig parallel rammeaftale med Domea.dk vedrørende opførelse af nye almene boliger over hele landet på ca. 1,8 mia. kroner.

Virksomheden, der fik tildelt Børsens Gazelle i både 2020 og 2021, har en portefølje indenfor boligbyggeri dækkende over almene boliger, private boliger, ungdomsboliger, ældreboliger og boliger med erhverv og/eller institution i samme bygning.

Siden dette forår har virksomheden blandt andet også været med til at teste en ny klimaberegner, der afslører aftrykket i byggeprojekter.

Entreprenørvirksomheden har 46 ansatte.

Kuratorer på konkursbehandlingen er advokat Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra Bech-Bruun og Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater.

Relateret indhold