12-årsplan for Odense er vedtaget: 400 hektar til nyt erhvervsområde

Odense Byråd vedtager Kommuneplan 2024-2036, som sætter retningen for byens vækst, grønne ambitioner og fremtidige investeringer i både boligområder, erhverv, natur og infrastruktur.
Kommuneplanen er en opfølgning på byrådets strategi om at udvikle Odense som ”en storby med omtanke”. Foto: Gettyimages.

Odense Byråd har nu vedtaget Kommuneplan 2024-2036, som udgør den overordnede fysiske plan for, hvordan Odense skal udvikle sig de næste 12 år.

Kommuneplanen er en opfølgning på byrådets strategi om at udvikle Odense som ”en storby med omtanke”.

Planen udlægger arealer til en bred vifte af formål herunder nye bolig- og erhvervsområder, skov og natur, rekreative områder, klimatilpasning og infrastruktur.

Planlægningen af arealerne understøtter visionerne for byens udvikling, som er i Bystrategi 2023.

Læs også

Grønt lys til ny, grøn og vibrerende havnebydel i Odense

Som en del af kommuneplanen udlægges bl.a. et erhvervsareal på 400 hektar nord for Tietgenbyen, som skal understøtte kommunens erhvervs- og vækstpolitik.

Området ved Glisholm Sø fungerer som en rekreativ oase og natur, men også regnvandsbassin for erhvervsområdet.

Området vil over en årrække blive udviklet med naturbaserede løsninger, høj biodiversitet og grøn mobilitet. Erfaringer fra bl.a. Glisholm Sø, hvor regnvandshåndtering kombineres med rekreative og naturmæssige kvaliteter, skal videreudvikles, og så arbejdes med, hvordan der gives plads til byggeri samtidig med, at eksisterende skove bevares og bebyggelsen tilpasses landskabet, oplyses det.

Læs også

Tættere på fuld transformation af ikonisk industriområde

Inden selve anlægsarbejdet kan gå i gang, er der behov for ny infrastruktur til håndtering af særligt vand og spildevand. Dette arbejde er igangsat og vil stå på de kommende år.

Grøn ring omkring byen

Et andet vigtigt greb i den nye kommuneplan er, at der udlægges ca. 1.000 hektar ekstra til natur, hvoraf en væsentlig del indgår i etableringen af en grøn ring rundt om byen.

Den grønne ring skal forbinde eksisterende og nye naturområder med en sammenhængende stiforbindelse og bidrage til visionen om at gøre Odense til Danmarks grønneste storby.

Skovrejsninger ved Elmelund og Lindved er allerede i gang og danner grundlag for ringen, som skal fremme både biodiversitet, rekreation og klimatilpasning.

Relateret indhold