Cowi vinder kontrakt på nyt hospital midt i Norge

Cowi har indgået kontrakt med sundhedsmyndighederne i Norge om planlægningen af nyt hospital. Arbejdet begynder med det samme.
Cowi og AART har begge vundet kontrakter på det nye sygehus i Nordmøre og Romsdal, der kommer til at ligge nær Molde ved Fannefjorden i Norge. Foto: Aart Architects.
Cowi og AART har begge vundet kontrakter på det nye sygehus i Nordmøre og Romsdal, der kommer til at ligge nær Molde ved Fannefjorden i Norge. Foto: Aart Architects.

I starten af august vandt AART og Nordic tegnearbejdet i forbindelse med et nyt hospital, der skal ligge nær Molde i Norge, og nu kan Cowi melde ud, at ingeniørvirksomheden skal planlægge projektet, der bliver på omkring 80.000 kvadratmeter i grundareal og vil koste mellem 5,5-5,8 milliarder norske kroner.

Hospitalet skal erstatte de eksisterende hospitaler i byerne Kristiansund og Molde, og Cowi er valgt som rådgivende ingeniør på projektet, der også har deltagelse af Nordic Office of Architecture på arkitektsiden. Nordic og Cowi har omfattende erfaring fra hospitalsbyggerier i Skandinavien og har samarbejdet på flere store hospitalsprojekter i Norge, blandt andre St. Olavs Hospital i Trondhjem, hospitalet i Vestfold og et nyt hospital i Stavanger.

Vi henter en masse knowhow på disse store projekter, som vi efterfølgende kan bruge på andre hospitalsprojekter hvor som helst i verden.

Charlotte Nørbak{break}Projektdirektør for hospitalsbyggeri, Cowi

– Nyheden blev yderst godt modtaget blandt alle de ansatte hos Cowi i Norge, og vi ser frem til at samarbejde med både kunden, arkitekten og brugerne, siger Kirsti Engebretsen Larssen, direktør for Cowis norske byggeridivision.

Efter hendes mening er hospitaler noget af det mest komplekse, man kan planlægge.

– Et hospital har stor påvirkning på et lokalsamfund, og derfor er interessen for et sådant projekt også stor. Samtidig skal man sikre, at hospitalet kan udvikle sig i takt med de krav og behov, som ligger i fremtiden, siger hun.

Arbejdet begynder nu

Cowi påbegynder arbejdet med det samme, hvorefter december 2015 bliver næste store milepæl i projektet, hvor både hovedprogram for udstyr, overordnet teknisk program, helhedsplan og forstudier skal være klar.

– Med hospitalet i Nordmøre og Romsdal viser vi igen, at Cowi ligger helt i front, når det kommer til at vinde store hospitalsprojekter i Skandinavien. Vi henter en masse knowhow på disse store projekter, som vi efterfølgende kan bruge på andre hospitalsprojekter hvor som helst i verden, siger Charlotte Nørbak, der er projektdirektør inden for hospitalsbyggeri i Cowi i Danmark, der beskæftiger over 450 medarbejdere, der arbejder med planlægning og projektering af hospitaler.

Selve opførelsen af det nye hospital starter i 2018, og hospitalet er planlagt til at stå færdigt i 2021.

I Danmark arbejder COWI lige nu med projektering af det ny Sygehus Sønderjylland i Aabenraa og som bygherrerådgiver på Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød.

Relateret indhold