Cph Village er sat i verden for at skabe fællesskabsdrevne studieboliger i København. Selskabet bebor pt. 164 studerende i en studieby på Refshaleøen, 184 studerende på Vesterbro, 88 studerende på Amagerbro og 352 studerende i små studieboliger på Nørrebro. 1. maj åbner endnu en studieby på Østerbro med plads til 192 studerende.
Til den tid vil Cph Village have skabt boliger til 980 studerende siden den første midlertidige studieby åbnede på Refshaleøen i 2018.

Nu vil Cph Village skabe nabolag for flere målgrupper
Nu er virksomheden gået sammen med boligadministratoren KAB, Boligselskabet AKB-København og Boligforeningen 3B om sammen at finde løsninger på, hvordan man kan omdanne træmodulerne fra nogle af de midlertidige studieboliger til betalbare, almen boliger.
Ved at benytte træmodulerne fra de midlertidige studieboliger kan de nye boliger opføres med lav klimapåvirkning. Direktør i Cph Village, Frederik Noltenius Busck, fortæller:

Københavnske studerende skal bo i træhytter i det grønne
– Ved at transformere vores træmoduler, som i dag er studieboliger, til almene boliger får de mindst to liv. Det er godt for klimaet og godt for de mange mennesker, der ikke kan finde en bolig i København. Jeg håber, at dette projekt kan være med til at vise en ny vej til, hvordan vi kan skabe flere betalbare boliger med lav klimapåvirkning
10.000 almene boliger inden 2036
Ligesom der er mangel på studieboliger i København, er der også massiv mangel på lejeboliger, der er til at betale for mennesker med almindelige indkomster i hovedstaden. Og det ser ikke ud til at blive bedre i de kommende år.
Stigende grund- og byggepriser har gjort det så godt som umuligt at bygge almene boliger. Dermed er den politiske målsætning om 10.000 nye af slagsen inden 2036 stærkt udfordret. Læs om den målsætning her:

40.000 nye boliger i København – kommuneplan vedtaget
Byggedirektør i KAB, Rasmus Jessing, siger:
– Målet er, at projektet bliver et konkret bidrag til den offentlige debat om byggeri og byudvikling – og forhåbentlig på sigt bliver en model for at skabe flere almene boliger og samtidig passe på klimaet.
Forskellige boligformer
Der tages i projektet udgangspunkt i de træmoduler, der i dag udgør de midlertidige studieboliger i Jernbanebyen på Vesterbro. Det vil i projektet blive undersøgt, om boksmodulerne kan tilpasses nye almene og private boliger, både på den eksisterende placering og på andre lokationer.

Det er DSB Ejendomme, der ejer grunden i Jernbanebyen. Her følger chef for ejendomsudvikling, Søren Beck-Heede, projektet med interesse.
– Byudviklingen i Jernbanebyen skal ske med en høj grad af bevaring og transformation af vores eksisterende bygninger. KAB og CPH Villages projekt ligger i forlængelse af vores visioner for Jernbanebyen om at skabe en grøn og blandet bydel med forskellige boligformer og plads til alle.
En bred kreds deltager
KAB og CPH Village vurderer, at det vil være muligt at skabe 3.000-5.000 almene boliger af træmodulerne fra studieboligerne. Det skal desuden testes, om moduler kan transformeres til beboerhusformål i eksisterende boligafdelinger.
AKB vil dertil undersøge, om bygningen, hvor Fællesvaskeriet Bellahøj ligger, kan udvides med almene boliger opført af de transformerede boksmoduler fra Jernbanebyen.

Hurtige boliger: Midlertidige studieboliger kan gøres permanente
En bred kreds af aktører i bygge- og boligsektoren, som arbejder med træmoduler til boligformål, er tilknyttet projektet i et advisory board. Ud over de allerede nævnte boligforeninger deltager PensionDanmark, Kirkbi, AkademikerPension, Home.Earth, Byggeskadefonden, Nordic Wood Industries og Enemærke & Petersen.
Pilotprojektet, der har opbakning fra boligminister Sophie Hæstorp Andersen og en samlet borgerrepræsentation i København, er støttet af Realdania. Det forventes gennemført i indeværende år.