Tyveri fra varebiler skal bekæmpes

Dansk Byggeri vurderer, at der hvert år bliver stjålet for omkring 500 mio. kroner fra varebiler og byggepladser. Nyt initiativ skal gøre det sværere for tyvene.
Vi er for at sige det lige ud godt og grundigt trætte af det omfattende tyveri fra varebiler og byggepladser, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri. Foto: Ricky John Molloy.
Vi er for at sige det lige ud godt og grundigt trætte af det omfattende tyveri fra varebiler og byggepladser, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri. Foto: Ricky John Molloy.

Dansk Byggeri vil tilbyde sine medlemmer en sikringspakke, der skal forhindre tyverier.

– Vi er for at sige det lige ud godt og grundigt trætte af det omfattende tyveri fra varebiler og byggepladser. Derfor opfordrer vi alle vores medlemmer til at blive en del af kampagnen STOP TYVEN ved at få sikringspakken installeret, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

Ifølge Byggeriets forsikringsservice er der en stigning tyveri fra varebiler på ikke mindre end 81 procent fra 2016 til 2017. Med den kommende kampagne ønsker Dansk Byggeri at mobilisere medlemsvirksomheder, forsikringsselskaber og politi for at få sat en stopper for udviklingen.

– Vi har fra vores medlemmer hørt meget om problemet med tyveri gennem flere år. Nu bliver vi nødt til at handle og tage kampen op mod tyvene, der tilsyneladende ser varebiler og byggepladser som et tag-selv-bord, siger Michael H. Nielsen.

Udviklingen skal vendes

Dansk Byggeri har allieret sig med sikkerhedsrådgivningsfirmaet yourCompany og forsikringspartneren Byggeriets Forsikringsservice.

– Vi støtter op om Dansk Byggeris initiativ om at tilbyde medlemmerne lettere adgang til god sikring af deres værdier i varebilerne. For at bakke op om alle de medlemmer, der vælger at sikre deres værdier med denne løsning, har vi valgt helt at fjerne selvrisikoen, hvis tyveriet skulle ske alligevel. Efter vores vurdering er løsningen i kampagnen nemlig blandt de stærkeste på markedet, siger policechef i Byggeriets forsikringsservice Maria Muff.

Ejer af sikkerhedsrådgivningsfirmaet yourCompany, Christian Pejtersen, har 14 års erfaring med at bekæmpe tyveri og svind. Og personalet består fortrinsvis af tidligere politi- og efterretningfolk med praktisk erfaring inden for tyveri og bekæmpelse af svind i håndværks- og byggebranchen.

– Vores erfaring gør, at vi tror på, vi kan være med til at vende den her udvikling til virksomhedernes bedste, siger Christian Pejtersen.

De virksomheder, der vil være med, får installeret GPS-udstyr og DNA-mærket værktøj i bilen, som også vil blive synligt mærket for at holde tyvene væk.

Mere om konceptet her.

Vores erfaring gør, at vi tror på, vi kan være med til at vende den her udvikling til virksomhedernes bedste.

Relateret indhold