Ny dieselpulje åbner i løbet af 2021

Ejere af Dieselbiler kan igen i 2021 få muligheden for at få en forhøjet skrotningsgodtgørelse, hvis de skrotter deres gamle dieselbil, der er indregistreret første gang før 2006. Det er endnu ikke afklaret, hvornår puljen åbner.
Det er den sidst registrerede ejer af en bil, der kan anmode om at få udbetalt skrotningsgodtgørelse, når bilen skrottes ved en miljøgodkendt autoophugger. Pressefoto.
Det er den sidst registrerede ejer af en bil, der kan anmode om at få udbetalt skrotningsgodtgørelse, når bilen skrottes ved en miljøgodkendt autoophugger. Pressefoto.

Igen i 2021 hæves skrotningsgodtgørelsen midlertidigt for dieselbiler, indregistreret første gang før 2006, til 5.000 kroner mod de 2.200 kroner, der normalt gives i skrotningsgodtgørelse for person- og varebiler. Ordningen er et initiativ som følge af aftalen af 4. december om grøn omstilling af vejtransporten.

Det oplyser Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er dog endnu ikke fastlagt en nærmere dato for, hvornår puljen åbner, og puljen åbner således ikke 1. januar 2021.

Der er afsat 100 millioner kroner til en forhøjet skrotningsgodtgørelse, som udbetales efter først til mølle. Det betyder, at forhøjelsen af skrotningsgodtgørelsen til 5.000 kroner falder bort i det øjeblik puljen er brugt eller senest d. 31. december 2021.

Det er den sidst registrerede ejer af en bil, der kan anmode om at få udbetalt skrotningsgodtgørelse, når bilen skrottes ved en miljøgodkendt autoophugger.

Miljøstyrelsen forventer, at anmodninger om forhøjet skrotningsgodtgørelse vil ske igennem det digitale system for udbetaling af skrotningsgodtgørelse, som blev igangsat 1. januar 2020, og som kan tilgås via hjemmesiderne borger.dk for borgere eller virk.dk for virksomheder.

Miljøstyrelsen kommer med nærmere information om åbningen af puljen på Miljøstyrelsens hjemmeside, når en dato er fastlagt.

Relateret indhold