Dieselfri zone på Iveco-standen

Mange tegn i sol og måne tyder på, at der lurer en fremtid uden dieselmotorer. Et af disse tegn er at finde på den kommende internationale biludstilling i Hannover, hvor Iveco i år møder op uden en eneste dieselbil.
Iveco vil på IAA i Hannover vise offentligheden, at det kan lade sig gøre at klare sig uden diesel i spektret fra 3,5 til 26 tons totalvægt. Foto: Iveco.
Iveco vil på IAA i Hannover vise offentligheden, at det kan lade sig gøre at klare sig uden diesel i spektret fra 3,5 til 26 tons totalvægt. Foto: Iveco.

Udstillingen IAA finder sted hvert andet år for erhvervsbiler, og når den åbner den 20. september vil det være for 67. gang. Men måske er det 1. gang, at en af udstillerne ligefrem erklærer sin stand for dieselfri zone.

Iveco kalder sit udstillingsområde for “Low Emission Area”, og her vil der kun være el- og gasdrevne biler at finde.

– Dieselmotoren er under et stadig stærkere pres. Opinionen har vendt sig imod den, men vi vil vise, at det faktisk kan lade sig gøre at klare sig uden, siger Pierre Lahutte, der er brand president for Iveco.

Og dette viser Iveco så ved at udstille i alt 18 køretøjer. Heraf seks busser, fem varebiler og syv lastbiler i vægtklasserne fra 3,5 til 26 tons. Varebilerne hører til i Daily-serien. De drives af CNG (komprimeret naturgas) og er udstyret med 8-trins automatik.

På IAA vil Iveco være vært for en rundbordssamtale med inviterede eksperter. Titlen er ‘The energy transition towards a sustainable future’.

Desuden vil Iveco arrangere en række workshops, der skal udforske forskellige emner inden for alternative energiløsninger til person- og godstransport. Nogle af emnerne vil have relation til Ivecos deltagelse i forskellige projekter inden for forsøg med cirkulære økonomier. Blandt andet er Iveco gået i partnerskab med den franske by Lille, der har anskaffet sig en lille flåde af gasdrevne Iveco-busser. Disse kører på biogas, der er udvundet af indbyggernes husholdningsaffald.

Relateret indhold